Regulacja lewarka - 1.8RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Regulacja lewarka - 1.8RP
Chwilę temu pytałem jak można regulować lewarek (kłopot z wrzucaniem 5 biegu). Ktoś z Was przy okazji wspomniał,że problem z tym 5-tym biegiem może być również spowodowany zużyciem jakiegoś plastikowego elementu przy skrzyni,więcej dał nawet link do aukcji,gdzie ten element można było zakupić. Problem w tym,że jakimś "cudem" ten mój temat z tym postem "wcięło". Moja prośba więc o jeszcze raz namiar na tą aukcję z tym elementem plastikowym. Dzięki.
Andrzej
to jest taka kulka plastykowa o ile sie nie myle. ja mam toledo i jak idzie ten pret do tych dzwigienek to przechodzi przez takie oczko jeszcze wczesniej i ja mam tam luz i lewarek mi lata nawet przy wrzuconym biegu na prawo i lewo. musze tam jakas tulejke wrzucic i powinno byc ok. a ty wejdz pod auto i sprawdz bo moze tez masz takie oczko i poruszaj tym pretem to zobaczysz. moze to moze kulka.
Andrzej1963, jedz do motoryzacyjnego i pokaz co chcesz.podnies maske i bedziesz widzial takie plastykowe glowiczki od ciegna skrzyni.krakow duze miasto wiec sklepow nie brakuje.to jest drozsze od przesylki z allegro.a temat znikl bo byl wiele razy walkowany.szukajka sie klania!
Ostatnio zmieniony sob cze 12, 2010 21:58 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
kumpel mial tez problem z takim dziwnym plastykowym elementem. wyglada to ze jest taka kulka na zacisk kawalek prostej i dalej kulka na zacisk O===O < cos podobnego
czasami w te zaciski sie syf wbija i ciezko sie domyka i ten plastyk spada z metalowych kulek i biegow moze nie zapinac. koledze to spadlo i mial tylko 1 3 5 bieg. a u ciebie moze byc tak ze zapina kazde ale jak wychyla na 5 bieg to moze sie podnosic ten plastyk i nie zapina albo cos.
czasami w te zaciski sie syf wbija i ciezko sie domyka i ten plastyk spada z metalowych kulek i biegow moze nie zapinac. koledze to spadlo i mial tylko 1 3 5 bieg. a u ciebie moze byc tak ze zapina kazde ale jak wychyla na 5 bieg to moze sie podnosic ten plastyk i nie zapina albo cos.