ABS/ESP miga i piszczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ABS/ESP miga i piszczy
Od zakupu w mojej Borze nie działało ESP i ABS ale nie przeszkadzało mi to. Jednak dziś kontrolki zaczęły migać i piszczeć podjechałem do elektryka i wywaliło 2 błędy - błąd czujnika skrętu kół i coś od elektronicznej części sterownika. w każdym razie nie w tym rzecz że to nie działa jak się pozbyć piszczenia? da radę odłączyć sterownik abs/esp i się pozbyć tego problemu?? I tak nie działa więc chociaż spokojnie pojeżdżę do naprawy usterki
pinstonvw pisze:Wyciągnij bezpiecznik od ABS/ESP i po kłopocie. W Twoim przypadku prawdopodobnie numer 9 bezpiecznika.
[ Dodano: 11 Cze 2010 22:09 ]
myślisz że ten procesor jest tak głupi że nie będzie sygnalizował spalonego bezpiecznika ?
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 22:10 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Byłem u majstra z VAGiem, próbował kasować błędy , ale nie mógł. Nie pamiętam teraz nr błędów, ale jeden to był błąd czujnika skrętu kół i tu podczas jazdy na kompie nie zmieniały się kąty, ale co dziwne po ponownym odpaleniu kąt się zmieniał na inny ale nadal podczas jazdy na bieżąco nie ulegał zmianie. A drugie to nawet nie było jako tako kodu tylko z tego co pamiętam jakieś ffff i że jakaś tam cześć sterownika uszkodzona. Za parę dni będę zostawiał mu auto żeby mógł przepatrzeć sobie na spokojnie wszystko, ale puki co chciałbym jeździć a z tym piskiem się nie da - wyjęcie bezpiecznika 9 nic nie dało to było pierwsze na co wpadłem