Filtr paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Filtr paliwa
Witam !
Posiadam MK 3, 1.9 D.
Chciałbym wymienić wkład filtru bo z tego co wiem należy go wymienić po ok.20-30 tys.km.
Czy lepiej wymienić wkład czy kupić całość
Posiadam MK 3, 1.9 D.
Chciałbym wymienić wkład filtru bo z tego co wiem należy go wymienić po ok.20-30 tys.km.
Czy lepiej wymienić wkład czy kupić całość
Witam!
Własnie wymieniłem filtr i potwierdzam, z podgrzewaczem 4 rurki.
Na filtrze dodtkowo są oznaczenia sztrzałkami
Jeśli się mylę to mnie poprawcie
1-a z nich strzałka grotem zwrócona do pompy wtryskowej to dopływ paliwa z baku do filtra, 2-a strzałka wypływ z filtra do pompy
3-a rurka połączona z zaworem jednokierunkowym to dopływ ciepłego paliwa z pompy do filtra
4-a rurka połączona z zaworm z... to powrót nadmiaru paliwa do baku.
Tak podłączyłem i wszystko ok.
No ale muszę was zmartwić, po wykreceniu starego filtra zobaczyłem zamarznięty u góry filtr no i się wku...MK3 stoi pod chmurką już 2 tydzień, dolewam depresat...
Pozdo...
Własnie wymieniłem filtr i potwierdzam, z podgrzewaczem 4 rurki.
Na filtrze dodtkowo są oznaczenia sztrzałkami
Jeśli się mylę to mnie poprawcie
1-a z nich strzałka grotem zwrócona do pompy wtryskowej to dopływ paliwa z baku do filtra, 2-a strzałka wypływ z filtra do pompy
3-a rurka połączona z zaworem jednokierunkowym to dopływ ciepłego paliwa z pompy do filtra
4-a rurka połączona z zaworm z... to powrót nadmiaru paliwa do baku.
Tak podłączyłem i wszystko ok.
No ale muszę was zmartwić, po wykreceniu starego filtra zobaczyłem zamarznięty u góry filtr no i się wku...MK3 stoi pod chmurką już 2 tydzień, dolewam depresat...
Pozdo...
Nie naprawiajcie na siłe tego, co działa !