Wycieraczki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Maciejko123
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wycieraczki

Post autor: Maciejko123 » wt cze 08, 2010 22:37

Witam serdecznie
Mam problem ponieważ włączają mi się od czasu do czasu wycieraczki. (same)
nie mam pojęcia jaka może być przyczyna przełącznik sprawdzałem i moim skromnym zdaniem wszystko jest z nim ok

czy ktoś miał podobny problem. Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » wt cze 08, 2010 23:13

Sprawdź skrzynkę bezpieczników, czy przypadkiem nie naleciało na nią wody, a przy okazji do przekaźników, wtedy zaczynają one wariować, a wraz z nimi wycieraczki.

Miałem to samo u siebie - woda leciała z powodu niedoklejonej przedniej szyby po wewnętrznej stronie maskownicy przedniego słupka aż na skrzynkę bezpieczników.

Tylko wyjęcie przekaźników, zdjęcie obudowy z nich i wysuszenie pomogło. Dodatkowo całą skrzynkę bezpieczników wysuszyłem suszarką do włosów.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt cze 08, 2010 23:30

Maciejko123 pisze:Mam problem ponieważ włączają mi się od czasu do czasu wycieraczki. (same)
na 90 procent przypalone styki w manetce, wymiana, lub rozbiórka i czyszczenie ze zwęgleń, wypełnienie wzeru w plastyku między stykami klejem typu distal i wyszlifowanie. Rzadko przekaźnik

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
luis-22
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: luis-22 » wt cze 08, 2010 23:31

Ja miałem coś takiego w nissanie, czasem (zwłaszcza po umyciu auta) woda dostawała się do skrzynki, w której był mechanizm sterowania czasowym włącznikiem wycieraczek i wtedy chodziły cały czas.
Żeby przestały chodzić musiałem odłączać kabel od tej skrzynki, a podłączałem go dopiero jak wszystko w niej wyschło.

:cady: [url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/11964][img]http://www.motostat.pl/user_images/11964/icon4.png[/img][/url] :mk3:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”