Zjazd z góry hamując silnikiem, chmura białego dymu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dominiks1980
- Ma gadane
Zjazd z góry hamując silnikiem, chmura białego dymu
Witam.
Wybrałem się wczoraj w góry, zjeżdżając z jednej z nich (Równicy) hamowałem silnikiem.
Po zjechaniu ciągła się za mną biała chmura dymu, trochę mnie to przeraziło ale po wjechaniu na trasę i przejechaniu jakiegoś kilometra dymienie ustało całkowicie.
Sprawdziłem stan oleju podczas dymienia i po przyjechaniu do domu i stan oleju się nie zmienił.
Czyli olej do silnika dostał się podczas hamowania silnikiem ale dlaczego ?
Wybrałem się wczoraj w góry, zjeżdżając z jednej z nich (Równicy) hamowałem silnikiem.
Po zjechaniu ciągła się za mną biała chmura dymu, trochę mnie to przeraziło ale po wjechaniu na trasę i przejechaniu jakiegoś kilometra dymienie ustało całkowicie.
Sprawdziłem stan oleju podczas dymienia i po przyjechaniu do domu i stan oleju się nie zmienił.
Czyli olej do silnika dostał się podczas hamowania silnikiem ale dlaczego ?
- dominiks1980
- Ma gadane
- dominiks1980
- Ma gadane
Zrobiłem tak jak pisałeś Przemo440 i zaczął mi dymić na szaro ( ciemno szaro ), wyczytałem ze to może być sonda lambda lub czujnik temperatury ale ten chyba działa poprawnie bo termometr pokazuje ładne 90 stopni więc zostaje sonda.
Dodam że mam tłumik końcowy do wymiany bo pękł na spawie gdzie łączy się sam tłumik z rurą, czy to może mieć jaki kolwiek związek z tym wszystkim ?
Dodam że mam tłumik końcowy do wymiany bo pękł na spawie gdzie łączy się sam tłumik z rurą, czy to może mieć jaki kolwiek związek z tym wszystkim ?
- dominiks1980
- Ma gadane