Witam,
Chcę do mojego Golfa4 kombi wpakowac gwint. Jako, ze nie mialem jeszcze gwinta nigdy (zawsze tylko springi -40) to mam pytanie.
Autko bedzie obnizone jakies 40mm, a gwint po to żeby na zime podnieśc go w górę (MK4 ma nisko obudowe silnika na standardowym zwieszeniu i na -40 w zimie tarłbym ciągle). Gwint, który mam ma regulacje od 0 do -70mm.
Właściwie to pytanie mam tylko o tył. W Golfie 4 z tyłu osobno jest amor i sprężyna. Zeby wymienic amor trzeba troche plastików w bagażniku zdemontowac i nie jest to juz tak łatwe (czyt. mało czasochłonne) jak w golfie3. Czy przy max -40mm moge zostawić ten standardowy amor i wstawić tylko sprężynę? Czy jednak zmieniac bo nie wytrzyma amor? Przy springach -40mm mozna stosowac standardowy amor.
z góry dzieki za odpowiedź na moje bardzo laickie pytanie
pozdr
Amory w tylnym gwincie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
za małe?? to jakie sprężyny mozna zakładać w Golfie4 do standardowych amorówpoolak2006 pisze:Sprężynki -40 są za małe do ori amortyzatora.
w golfie 3 do -40mm zostawały standardowe amory
ja chcę zalożyć te sprężyny z gwinta czyli sprężyna z tą regulacją (z tym dołem gwintowanym do regululacji wysokości)
max -40mm w dół
jeżeli będzie trza wymienic amor (ten co jest z gwintem) to wymienię, ale wolałbym nie
pozdr
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
w kombi też??Oli pisze:w MKIV odkręcisz amor przy zamkniętej klapie, żadnych plastików, tapicerki bagażnika nie trzeba zaczepiaćkrzysiekp pisze:Zeby wymienic amor trzeba troche plastików w bagażniku zdemontowac i nie jest to juz tak łatwe
no to bardzo dobra wiadomość
czyli odkręcam koło i do wszystkiego jest dostęp?
pytam bo w nowo kupionym aucie jakis jełop (czyt. chyba handlarz niemiecki) zabrał przejsciówkę do śrób zabezpieczajćych i nie moge odkręcic koła
szukam takiej przjściówki bo to podobno ori vw zabezpieczenie
jak nie znajdę to rozwalę śróby
pozdr
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław