[MK2] Akumulator i gasnacy samochod.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Akumulator i gasnacy samochod.
czesc,
w czasie zwalniania przed krzyzowkami itp. gasnie silnik w moim golfie 2. Zauwazylem, ze na chwile przez zgasnieciem mignie kontrolka od akumulatora.
Czy gasnacy silnik tylko przy zwalnianiu i luzowaniu przez zakretami lub krzyzowkami moze byc spowodowany slabym akumulatorem lub zepsutym alternatorem?
w czasie zwalniania przed krzyzowkami itp. gasnie silnik w moim golfie 2. Zauwazylem, ze na chwile przez zgasnieciem mignie kontrolka od akumulatora.
Czy gasnacy silnik tylko przy zwalnianiu i luzowaniu przez zakretami lub krzyzowkami moze byc spowodowany slabym akumulatorem lub zepsutym alternatorem?
pozd.,
Msbs
[size=67][color=red][b]Ósmego dnia Pan Bóg stworzył Real Madryt! [/b][/color][/size]
Msbs
[size=67][color=red][b]Ósmego dnia Pan Bóg stworzył Real Madryt! [/b][/color][/size]
Prawda, nie widze związku między aku i gaśnięciem w takich okolicznościach.barca90 pisze:Mi się wydaje że to żle wyregulowane obroty silnika. Gdyby to był akumlator to jak by zgasł to by już nie odpalił. A kontrolka temu przygasa bo spadają obroty i nie ma ładowania. To jest moja opinia. Pozdrawiam.
Następny....
Też czekam na rozwiązanie tego problemu...
Masz napewno (a może sie myle) Golfika z silnikiem 1.3 lub 1.6 gaźnik? 2ee?
Ja mam ten sam problem 1.6 2ee..
Temat poruszny na forum wiele razy i jak do tej pory to nie ma chyba na niego dobrego rozwiazania jak tylko dobry fachowiec (gaźnikowiec)
Też czekam na rozwiązanie tego problemu...
Masz napewno (a może sie myle) Golfika z silnikiem 1.3 lub 1.6 gaźnik? 2ee?
Ja mam ten sam problem 1.6 2ee..
Temat poruszny na forum wiele razy i jak do tej pory to nie ma chyba na niego dobrego rozwiazania jak tylko dobry fachowiec (gaźnikowiec)
no to ja zadam pytanie slilnik z gazem czy bez gazu
Jak bez to zle wyregulowane obroty
Jak z gazem i dzieje sie to tylko na gazie to zbyt duza dawka powietrza wzgledem gazu wtedy wystarczy przede wszystkim odwrocic wlot powietrza w druga strone , jesli nie ma takiej mozliwosci to zalozyc na wlot jakas rure ktora da sie wygiac w druga strone, gdyz puszczasjac na bieg jalowy dojezdzajac do skrzyzowania zasysa za duzo powietrza do ilosci potrzebnego gazu. Powietrze przy instalacji gazowej powinno byc pobierane bezwladnie a nie wdmuchiwane
I to na tyle wypocin
Jak bez to zle wyregulowane obroty
Jak z gazem i dzieje sie to tylko na gazie to zbyt duza dawka powietrza wzgledem gazu wtedy wystarczy przede wszystkim odwrocic wlot powietrza w druga strone , jesli nie ma takiej mozliwosci to zalozyc na wlot jakas rure ktora da sie wygiac w druga strone, gdyz puszczasjac na bieg jalowy dojezdzajac do skrzyzowania zasysa za duzo powietrza do ilosci potrzebnego gazu. Powietrze przy instalacji gazowej powinno byc pobierane bezwladnie a nie wdmuchiwane
I to na tyle wypocin
[url=http://www.vwteamkutno.pun.pl/forums.php]WWW.VWTEAMKUTNO.PUN.PL[/url]
-
- Gadatliwa bestia