Kostka przy ścianie grodziowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kostka przy ścianie grodziowej
MK3 1.9 TDI 1Z `96. Stopiła mi się kostka zaznaczona strzałką i muszę ją wymienić. Wie ktoś może jak ta część się nazywa (może numer) i czy można ją kupić nową czy trzeba szukać używki.
PZDR
PZDR
Już nie, była nieszczelność w rurce IC i chlapało olejem w tamtą stronę. Stopiła się cała ta przeźroczysta nakładka i ten plastik czarny jest nadpalony. Nic się nie dzieje ale smród pozostałFox_00 pisze:albo używka albo nówka w serwisie myślę że w 20zł się zmieściszszymel pisze:czyli raczej szukać używanych?
a po jakiejś jeździe jak otworzysz maskę to widać że jest świeżo stopiony plastik ?szymel pisze:Tak ale mi wieje do środka przypalonym plastikiem
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
ale podgrzewających płyn chłodzący, na odpalanie nie ma to wpływu; uszkodzenie tegoz powoduje wydłużenie czasu dojścia silnika do temperatury nominalnej.Fox_00 pisze:To jest obudowa bezpiecznika świec żarowych
To draństwo jest dość drogie, nie wiem czy w 20-ce się Kolega zmieści...
Dodam tylko, że praktycznie jedyną przyczyną uszkodzeń tego przekaźnika bywa zły (poluzowany, zanieczyszczony) styk na śrubach kabli zasilających. Przy kontrolowaniu i utrzymywaniu w czystości tych połączeń - awarii w zasadzie nie ma.
Ostatnio zmieniony wt maja 25, 2010 09:14 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.