Witam
W moim golfie od pewnego czasu czuć ewidentne bicie w prawym tylnym kole. Postanowiłem je zdjąć i zauważyłem , że jedna z zewnętrznych krawędzi jest zdarta na długości około 15 cm.
Zastanawiam się co może być przyczyną? Dodam, że jak 3 miesiące temu byłem na stacji diagnostycznej powiedziano mi, że amorki już siadają. Czy to może być wina amortyzatorów? A może piasta jest krzywa? Czekam z niecierpliwością na Wasze sugestie koledzy:) Pozdrawiam serdecznie
Amortyzator czy piasta?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Amortyzator czy piasta?
To co napisałem o piaście i amortyzatorze to tylko moje przypuszczenia. Co do tylnej belki to raczej nie ma możliwości by była skrzywiona, bo auto nie było uderzona, poza tym sprawdzałem prowadnice i całe zawieszenie w dniu zakupu na diagnostyce.
Założyłem koło zapasowe i w dalszym ciągu czuć, że koło nierówno pracuje, taj jakby jajo było...A może to wina tuleji belki, co o tym myślisz?
Założyłem koło zapasowe i w dalszym ciągu czuć, że koło nierówno pracuje, taj jakby jajo było...A może to wina tuleji belki, co o tym myślisz?
Rafał
Rafał1984zrm pisze:A może to wina tuleji belki, co o tym myślisz?
Tuleje ewidentnie mozna sprawdzić na szarpakach będą bicia! Natomiast łożysko musiało by potwornie hałasować nie sposób abyś tego nie słyszałluki07 pisze:a moze sprawdz lozysko?

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!