Nie chce odpalic?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Banan79
Ma gadane
Ma gadane

Nie chce odpalic?

Post autor: Banan79 » śr maja 12, 2010 08:50

Witam. Mam taki problem. Wyjechalem ostatnio paliwo do konca i po dolaniu go autko mi teraz nie chce odpalic? Pompa chodzi bo ja slychac przy przekrecaniu stacyjki, lecz autko za cholere nie chce zalapac(niby juz lapie ale nic z tego) ,boje sie ze zapchal sie uklad paliwowy jakimis syfami z baku?
Moje pytanie- gdzie moge wlac paliwa bezposrednio do gaznika aby ominac pompe i zobaczyc czy odpali? I czy w takim silniku jest filtr paliwa? (a jak tak to gdzie?)

Silnik 1.8 ABS 90 KM. Z gory dzieki.

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » śr maja 12, 2010 09:03

Witam. Mam taki problem. Wyjechalem ostatnio paliwo do konca i po dolaniu go autko mi teraz nie chce odpalic? Pompa chodzi bo ja slychac przy przekrecaniu stacyjki, lecz autko za cholere nie chce zalapac(niby juz lapie ale nic z tego) ,boje sie ze zapchal sie uklad paliwowy jakimis syfami z baku?
Moje pytanie- gdzie moge wlac paliwa bezposrednio do gaznika aby ominac pompe i zobaczyc czy odpali? I czy w takim silniku jest filtr paliwa? (a jak tak to gdzie?)

Silnik 1.8 ABS 90 KM. Z gory dzieki.
Po pierwsze ty nie masz gaźnika, kto ci takich głupot naopowiadał!
Po drugie raczej nigdzie nie możesz wlać!
Wymień filtr paliwa, znajduje się on na podwoziu, na wysokości mniej więcej tylnej kanapy, od strony pasażera (tak mi się wydaje ale mogę się nieznacznie mylić co co jego położenia).
Jak to nie pomoże, to zapewne syf do wtryskiwacza się dostał

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”