Uciete kable, od czego one sa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kisiel119
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uciete kable, od czego one sa?
witam! tak jak w temacie, mam pęk kabli uciętych znajdujących się kolo nawiewu i nie wiem do czego one powinny prowadzić. Dodam tylko, że nie działa mi całe podświetlenie deski z wyjątkiem licznika.

- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Mnie jednak pasują te kolory do fabrycznej instalacji radiowej.
Jest możliwość też że są one do np. zapalniczki.
W sumie jest tak: brązowe lub brązowe z paskiem to w VW masa, czerwony lub czerwony z paskiem to stały plus. Ale nie dotyczy to przewodów do podłączeń głośników, gdzie te kolory nie mają takich przeznaczeń!
Do podświetlenia (tego regulowanego) jest przewód szaro-niebieski. Należy sprawdzić czy w nim jest napięcie. Jeśli podświetlenie licznika rozjaśnia się regulatorem - to włącznik główny swiateł jest sprawny a jest gdzieś coś po drodze przecięte lub rozpięte.
Jest możliwość też że są one do np. zapalniczki.
W sumie jest tak: brązowe lub brązowe z paskiem to w VW masa, czerwony lub czerwony z paskiem to stały plus. Ale nie dotyczy to przewodów do podłączeń głośników, gdzie te kolory nie mają takich przeznaczeń!
Do podświetlenia (tego regulowanego) jest przewód szaro-niebieski. Należy sprawdzić czy w nim jest napięcie. Jeśli podświetlenie licznika rozjaśnia się regulatorem - to włącznik główny swiateł jest sprawny a jest gdzieś coś po drodze przecięte lub rozpięte.
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 16:42 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.