Mam kłopot od jakiegoś czasu kiedy byl zmieniany gaznik. Stary miał kanały zapchane i nie chodził na benzynie (auto jest też na gaz ale to chyba mało ważne) Więc poszukało się dobry Pierburg 2E2 i teraz jest tak ze gdy się da do dechy to sie zachowuje tak jakby nie chciał paliwa i go hamuje!! co sie dzieje? wkreci sie na jakies 5500 obr i dalej nie idzie. Czy jest coś ze składem mieszanki czy przez to ze zapłon jest ustawiony pod gaz?
a moze to znów wina gaźnika?
co robić?
Tak powinno być czy coś sie popsuło!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ten gaźnik jest awaryjny i skomplikowany. Być może nie otwiera sie przepustnica drugiego stopnia, ale to tylko jedna możliwa przyczyna z kilku. Trzeba dobrego speca do tego. A może masz np silnik 1.8, a gaźnik od 1,6 z za cienkimi dyszami? Można je rozróżnić po końcówce numeru wybitego na korpusie gaźnika, a właściwie po ostatnim znaku literowym, lub braku litery na końcu tego oznaczenia.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Nie przesadzaj, kupiłem takie auto, wydawało mi sie, ze gaźnik jest do naprawy bo auto gasło (w czasie naprawy okazało sie, ze gaźnik był najprawdopodobniej dobry, tylko gazownicy-partacze przewiercili mi podstawkę pod gaxnikiem), po naprawie (prawdopodobnie niepotrzebnej) przejechałem ponad 10.000 tyś i wszystko jest OK. Gaźnik faktycznie jest skomplikowany (gaźnikowiec powiedział, ze bardziej wykręcony jest tylko gaxnik w CC 700 z katem), ale jak odda sie go do dobrego (!) fachowca (nie samemu!!!) to wszystko będzie dobrze.wara99 pisze:takiego bubla jak ten gazniko-wtrysk to vw chyba nie zrobil!!
szkoda tylko ludzi co w niewiedzy kupuja gofry z tym szajsem
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.