Rura łaczaca tłumiki - czym zakleic dziurke???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Rura łaczaca tłumiki - czym zakleic dziurke???

Post autor: ćwikła » wt sty 10, 2006 13:47

Poleccie mi jakis preparat do klejenia tłumików....zrobiła mi sie dziura na kolanku rury laczacej tłumik srdkowy z koncowym...byłem u mechanika ale mam juz tak skorodowany układ ze spawanie nie ma sesnu....nie mam kaski narazie na nowy tłumik i rure wiec chciałbym czyms to skleic....napewno ja jaki czas pomoze...

Artur D.
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Artur D. » wt sty 10, 2006 13:57

Myślę, że jednak lepiej iść do dobrego spawacza, niech wspawa łatę lub fragment rury. Ja za zaspawanie rury zapłaciłem 15 zł (klej byłby droższy). Jeśli koniecznie chcesz kleić, kup jakiś preparat z tkaniną (rozumiem, że uszkodzenie jest na sporej powierzchni), np. Nigrin czy coś podobnego. Bez problemu dostaniesz to w dziale auto prawie każdego dużego marketu.

Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Rura łaczaca tłumiki - czym zakleic dziurke???

Post autor: NEMESIS » wt sty 10, 2006 13:58

ćwikła pisze:Poleccie mi jakis preparat do klejenia tłumików....zrobiła mi sie dziura na kolanku rury laczacej tłumik srdkowy z koncowym...byłem u mechanika ale mam juz tak skorodowany układ ze spawanie nie ma sesnu....nie mam kaski narazie na nowy tłumik i rure wiec chciałbym czyms to skleic....napewno ja jaki czas pomoze...
Mechanik ma racje, czasami niestety trzeba coś wymienić na nowe lub uzywane w dobrym stanie...klejenie tego to....lepienie z gówna bata !!!! Sry kolego za szczerość !!!

fibolek

Post autor: fibolek » wt sty 10, 2006 15:04

NEMESIS ma rację poszukaj gdzieś na złomie nawet takiej samej rury ale nie skorodowanej.Przytnij na wymiar a jeśli jest to kolanko to albo poszukaj podobnego ale dobrego albo wygnij rurę.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”