Rura łaczaca tłumiki - czym zakleic dziurke???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rura łaczaca tłumiki - czym zakleic dziurke???
Poleccie mi jakis preparat do klejenia tłumików....zrobiła mi sie dziura na kolanku rury laczacej tłumik srdkowy z koncowym...byłem u mechanika ale mam juz tak skorodowany układ ze spawanie nie ma sesnu....nie mam kaski narazie na nowy tłumik i rure wiec chciałbym czyms to skleic....napewno ja jaki czas pomoze...
Myślę, że jednak lepiej iść do dobrego spawacza, niech wspawa łatę lub fragment rury. Ja za zaspawanie rury zapłaciłem 15 zł (klej byłby droższy). Jeśli koniecznie chcesz kleić, kup jakiś preparat z tkaniną (rozumiem, że uszkodzenie jest na sporej powierzchni), np. Nigrin czy coś podobnego. Bez problemu dostaniesz to w dziale auto prawie każdego dużego marketu.
Re: Rura łaczaca tłumiki - czym zakleic dziurke???
Mechanik ma racje, czasami niestety trzeba coś wymienić na nowe lub uzywane w dobrym stanie...klejenie tego to....lepienie z gówna bata !!!! Sry kolego za szczerość !!!ćwikła pisze:Poleccie mi jakis preparat do klejenia tłumików....zrobiła mi sie dziura na kolanku rury laczacej tłumik srdkowy z koncowym...byłem u mechanika ale mam juz tak skorodowany układ ze spawanie nie ma sesnu....nie mam kaski narazie na nowy tłumik i rure wiec chciałbym czyms to skleic....napewno ja jaki czas pomoze...