Nietypowy probelm w kierunkowskazami. Proszę o pomoc!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

spartakus1989
Nowicjusz
Nowicjusz

Nietypowy probelm w kierunkowskazami. Proszę o pomoc!!!

Post autor: spartakus1989 » ndz maja 02, 2010 13:48

Witam wszystkich, czytałem na tym forum wiele tematów odnośnie problemów z kierunkowskazami, ale nie znalazłem pomocnych odpowiedzi na mój problem. Mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomożecie mi rozwiązać problem. A mianowicie, wczoraj spostrzegłem, że nie działa przedni lewy kierunek, więc przeczyściłem styki, zarobiłem na nowo końcówki, wymieniłem żarówkę i działało do pewnego czasu. Po paru skrzyżowaniach, po przełączeniu przełącznika zespolonego na kierownicy coś się stało i nie mam teraz żadnego kierunku. Awaryjne i postojówki włączane z kierunku normalnie działają. Wymieniłem przekaźnik i dalej nic, tylko na zegarach co jakiś czas słabiej świecą kontrolki jak są włączone awaryjne. Wszystkie bezpieczniki są ok. Czy jeszcze jakiś układ odpowiada za kierunkowskazy czy przyczyny szukać w przewodach? A może to jeszcze coś innego? Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz maja 02, 2010 14:07

Sprawdź bezpiecznik nr 17 (czerwony). Gdyby spalił się ponownie - prawdopodobnie jest zwarcie w tej czyszczonej przez Kolegę oprawce.
Gdyby i to nie pomogło, możliwe że uszkodził się przełącznik pod kierownicą; najpierw jednak ten bezpiecznik!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”