Olej silnikowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej silnikowy
Witam Powiedzcie mi prosze czy warto stosowac do golfa IV TDI 1.9 silnik atd, pompowtryskiwacze olej Castrol SLX LongLife III. To jest ten specjalny olej do samochodow koncernu VAG. Pytam sie bo jest on cholernie drogi litr kosztuje jakies 70-75zl. Moze niewiele on sie rozni od innych tego typu olejow i tylko przeplacam
dzieki
Pozdrawiam
dzieki
Pozdrawiam
odowiedz
mam passata b6 2002r. na pompowtryskiwaczach(130ps)świeżo sprowadzony i nie wiedziałem jaki olej tam lać i znajomy polecił mi dwa oleje mobila i właśnie tego castrola dodał że castrol jest droższy ale i lepszy od mobila jeżeli chodzi o smarowanie i jakość i od tamtej pory stosuje castrola chociaż że producent vw zaleca mobila ( w końcu polecił mi go fachowiec)

- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
oil
hmm...moze i macie racje.Wcale nie mam zamiaru sie popisywac.Fakt faktem ze tak przeczytalem w auto swiecie.Dobrze to pamietam.Jesli sie nie myle ten twoj b6 to odswiezona wersja b5(b5 produkowali od 97 roku).Nie ma sie co klocic.