Witam.
Wiec mam takie pytanie do was... ale może zacznę od początku, mam MK II 1.8 na wtrysku z przepływomierzem i bardzo chciałem żeby ładniej agresywniej chodziło, wiec myslalem o stożku- ale wiele osób mi odradzało, inne mówiły, ze to nie jest takie proste a jeszcze inne, ze to pogorszy i spapra wszystko co jest teraz... I znalazł się ktos, kto mi powiedział ,ze można zrobić ładny dźwięk poprzez ponawiercanie puszki.
Tak tez zrobiłem, poczytałem na forum, nawet tutaj jest opis fajnego Corrada które tak ma u siebie...
No i wszystko pięknie, chodzi nawet ładnie, na stożku wydaje mi sie, ze lepiej by było... ale może kiedyś wstawię.
Tylko mam jeszcze takie pytanie, czy otworów powinno być duzo? i czy jezeli juz nawierciłem, to zatkac oryginalny wlot zimnego powietrza w puszce?
Jezeli ktos moze, to prosze o odpowiedz... bo chcialbym zeby było ładnie, i zdrowo dla silnika:)
Potrzebuje rady, odpowiedzcie na pytanie prosze...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=6016BuniaS pisze:Wiec mam takie pytanie do was... ale może zacznę od początku, mam MK II 1.8 na wtrysku z przepływomierzem i bardzo chciałem żeby ładniej agresywniej chodziło, wiec myslalem o stożku- ale wiele osób mi odradzało, inne mówiły, ze to nie jest takie proste a jeszcze inne, ze to pogorszy i spapra wszystko co jest teraz... I
bo obudowa filtra to też tłumik szmerów ssania, dlatego dzwięk się zmienia. Kto co lubi.BuniaS pisze:I znalazł się ktos, kto mi powiedział ,ze można zrobić ładny dźwięk poprzez ponawiercanie puszki.
Pamiętaj tylko aby wiercić tylko po stronie brudnej filtra, nie chce obrażać Twojej inteligencji ale i z takim czymś się spotkałem.Tylko mam jeszcze takie pytanie, czy otworów powinno być duzo? i czy jezeli juz nawierciłem, to zatkac oryginalny wlot zimnego powietrza w puszce?
- bombel-g2
- Użytkownik
- Kontakt:
ja troszkę przy tym juz siedziałem - obecnie mam stożek ale obudowany-zacznę od tewgo że mam monowtrysk- dźwięk- jest inny to prawda -mi się podoba- objawy na benzynie miałem takie że lekko zamulał w dolnej granicy obrotów na ori filtrze-tak z ciekawości sciągnąłem go kiedyś i na samej rurze dolotowej przejechałem sie - i byłem mile zaskoczony jak odczucie było znaczne na korzyść przyspieszenia w dolnej granicy obrotów- więc założyłem duży stożek i zabezpieczyłem go przed ciepłym pow. i tak śmigam- nie wiem czy to u ciebie się sprawdzi ale zawsze możesz spróbować. pozdro

Kamil
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło