cos wyje i zgrzyta w skrzyni

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krzyk1984
Nowicjusz
Nowicjusz

cos wyje i zgrzyta w skrzyni

Post autor: krzyk1984 » śr kwie 28, 2010 21:56

panowie i panie nie wiem co sie dzieje, mam golfa 3 kupiłem w czerwcu zeszłego roku. Jak jade na biegach od 1-4 jest wszystko oki jak tylko wrzuce bieg 5 to wyje zgrzyta i skrzypi cos jak by to dochodziło ze szkrzyni biegów, dawniej jak kupiłem tylko wyło cos w miare mozliwosci ze było mozna jechac zrobiłem 13 tys km teraz to jest masakra no jak wrzuce 5 to az serce sie kraja jak słychac co sie dzieje panowie prosze o pomoc co to moze byc bo juz sam nie wiem :( prosze o rady i wskazówki,

P.S szukalem o tym na forum ale nie wiele znalazłem a nawet nic ewentualnie prosze jak sie powtarzam to poprosze linka abym mógł przeczytac dzienkuje za pomoc

Awatar użytkownika
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: roger18sx » śr kwie 28, 2010 21:59

mozliwe ze masz mało oleju a ze tryby od biegu 5 sa najwyzej i najblizej lewego kola to moze sie zacierac 5 bieg , miałem tak w vw t4 po przejechaniu 300 km na 5 biegu zatarl sie i juz sie go wrzucic nie dało

VW NA ZAWSZE

krzyk1984
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzyk1984 » śr kwie 28, 2010 22:56

ale to jest koszt około 150 zł wiec nie wiem czy inwestowac bo moze cos jest walniete w skrzyni a nie chce tracic kasy na cos co moze byc zbedne

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”