progi pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
progi pytanie
witam,mam pytanie bo mam juz bardzo slabe progi ze nie idzie bardzo podniesc go na lewarku zrobilem zdjecie wyglada to tak i czy jakbym wymienil progi to juz z tym uchwytem sa progi co sie podstawia lewarek?bo aby patrzec jak mi stanie na drodze i nie wymienie kola jakby co i czy ten uchwyt zalicza sie do progow czy nie? fiat siena-ewentualnie czy da sie dorobic ten pasek bo pruchnieje

Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 13:57 przez dereza, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja też mam taką sytuację z przodu od strony pasażera, ten rant zagiął się do środka, nie ma możliwości podłożenia standardowego lewarka VW, więc dociąłem drewniany klocek, ok. 15x5x4 cm i podkładam pod próg, a pod klocek podkładam standardowy lewarek VW i nie ma że boli - podnosi bez zarywania się progu, bez obawy, że się zsunie czy ześlizgnie.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
jak kupujesz prog to owszem jest ten rant ale na nim auta nie podniesiesz bo jest z bardzo cienkiej blachy. zawsze mozesz dospawac pasek z grubej i twardej blachy od spodu
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli jedyna metoda to podstawiac drewienko co?macie racje ze do 5 lat mozna lewarowac bo te nowe samochody to pruchno nie ma to jak golf2 20 lat ma i nie ma ze boli wiem bo mialem i milo wspominam
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 17:13 przez dereza, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
dereza, na to wyglada. pobawisz sie troche w stolarza i bedziesz mial spokuj 

MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
haha zamiast w blacharza to w stolarza no nieźle,nie myślałem nigdy,że będę stolarzem przy samochodzie,no dobry koniec tego humorku trzeba szykować drewienko,ale jak zauważyłem co 2 samochód albo lepiej ma zjedzone progi,ciężki temat jest z tym elementem u starszych samochodów,wiem że progi i nadkola są podatne na większe gnicie.(ruda największa zmora kierowców)tak to nazwętedeI 66kw pisze:dereza, na to wyglada. pobawisz sie troche w stolarza i bedziesz mial spokuj
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 17:15 przez dereza, łącznie zmieniany 1 raz.