Klimatyzacja w MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Klimatyzacja w MK4
Witam! Mam takie pytanie czy jak chcę włączyć klimatyzacje (AC) to najpierw powinienem włączyć obieg zamknięty??
Nie musisz wcale włączać obiegu zamkniętego. Przycisk AC wł/wył w twoim przypadku sprężarkę klimatyzacji i wówczas chłodzi tobie klima. Oczywiście jak rozumiem masz klimatyzację manualną. Jeśli masz climatronika to jak naciśniesz AUTO i ustalisz odpowiednią temperaturę to climatronik sam będzie dobierał prędkość wentylatorów. A przyciskiem ECON odłącza się sprężarkę i pracują same wentylatory i klimatyzacja nie chodzi. W twoim przypadku masz AC i masz manualną klimatyzacje i nie musisz zamykać obiegu zamkniętego. Jak masz instrukcję obsługi to zajrzyj do niej tam wszystko jest opisane a jak nie masz to daj maila na pw to ci podeślę i poczytasz sobie co producent mówi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
INSTRUKCJA OBSŁUGI ??? obieg zamknięty to wyciąga powietrze z wewnątrz . Jak masz pokrętło od regulacji nastawione na nawiew na szybę to klima nie działa .wiewioreqezg pisze:Jeśli mogę prosić o instrukcjewiewioreqezg@tlen.pl

Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 05:00 przez szawełło, łącznie zmieniany 1 raz.
Ba.........................

klima dział,. ale jeśli wcześniej był właczony obieg wewnętrzny to po ustawieniu na szyby wyłączy sie tylko obieg wewnetrzny.szawello pisze:INSTRUKCJA OBSŁUGI ??? obieg zamknięty to wyciąga powietrze z wewnątrz . Jak masz pokrętło od regulacji nastawione na nawiew na szybę to klima nie działa .wiewioreqezg pisze:Jeśli mogę prosić o instrukcjewiewioreqezg@tlen.pl
nic trudnego
tak to takie coś co dodaje producent do nowych samochodów i służy do tego aby zapoznać z obsługą samochodu. Każdy producent czegokolwiek dodaje taki książeczki do swojego produktu i to nazywa się instrukcja obsługi i samochody też to mają ale zazwyczaj w tajemniczych okolicznościach nie chcą trafić do kolejnego właściciela samochoduszawello pisze:INSTRUKCJA OBSŁUGI ???
bzdura właśnie po to się między innymi włącza klimatyzację i nawiew na szybę żeby szybko ją osuszyć.szawello pisze:Jak masz pokrętło od regulacji nastawione na nawiew na szybę to klima nie działa .nic trudnego
dokładnie tak jest.mateo86 pisze:klima dział,. ale jeśli wcześniej był właczony obieg wewnętrzny to po ustawieniu na szyby wyłączy sie tylko obieg wewnetrzny.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 07:52 przez karolw2, łącznie zmieniany 1 raz.