Luz na przednim lewym kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
Luz na przednim lewym kole
Witam mam taki problem zauważyłem że mam luz na kole pojechałem do mechanika i powiedział że to drążek kierowniczy i wymienił go zleciłem tez sprawdzenie łożyska i powiedział że jest dobre . Dzisiaj odebrałem auto z naprawy a tu dalej jest luz . Co może być przyczyna tego luzu ? piasta?
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak lozysko bylo mocno zniszczone to piasta mogla sie wykrzywic,
spradz srube ta duza co trzyma piaste, odkrec ja i dokrec pare razy
spradz srube ta duza co trzyma piaste, odkrec ja i dokrec pare razy
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/313741.html][img]http://images.spritmonitor.de/313741.png[/img][/url]
Mój Mk3 :P
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246130
Mój Mk3 :P
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246130
to wychodzi na to ze jest luz na lozysku + to ze piasta bedzie do wymianyCypis876 pisze:a ma to jakie znaczenia że jak depnę hamulec to nie ma a jak nie to jest luz ??
[ Dodano: 21 Kwi 2010 22:55 ]
a wlasnie ze ma, bo pomiedzy piasta a felga jest tarcza hamulcowa, jak nacisnie hamulec to sciska tarcze i luzu nie ma, jak pusci to ma luz.no nie powinno miec znaczenia
glupie pytanie - glupia odpowiedz no ale troche sensu ma
a potemCypis876 pisze:a ma to jakie znaczenia że jak depnę hamulec to nie ma a jak nie to jest luz ??
Ludzie - luz na tulejach nie skasuje się hamulcami - luz na łożysku i piaście takCypis876 pisze:łozysko dobre nawet dokrcali na hama i nic powiedzieli że ten typ czyli golf 4 i oktavia tak ma to jest luz na tulejach
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
idz to przetłumacz mojemu mechanikowi bo on twierdzi że ten typ tak ma i że to normalkagreg pisze:Ludzie - luz na tulejach nie skasuje się hamulcami - luz na łożysku i piaście tak
też mu to powiedziałem że luzu na tylejach hamulcem nie skasujesz
nawet książka sam naprawiam mówi że jak po naciśnięciu hamulca niknie to łożysko albo piasta
a nie robię tego w byle jakim warsztacie tylko ci goście wcześniej pracowali w salonie u marszałka w Częstochowie ti teraz założyli swoja firmę i pogwarancji robią taniej
[ Dodano: 24 Kwi 2010 21:34 ]
tzn tak luz jest jak auto stoi odciążone na ziemi i jak depniesz hamulec to nie magreg pisze:a potem
tak samo jest jak podniesiesz auto na podnośniku tez nie czuć luzu
mechanik jak narzazie wymienił drążek kierownicy bo uznał że jest na nim luz i to nie pomogło luz jest dalej
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 21:35 przez Cypis876, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Witam
Podjedz kolego na trzepaki i za chwile wyjdzie gdzie masz ten luz. Masz naprawde ciemnego mechanika i dlatego pewnie nie pracuje juz w salonie z tego powodu. Ale to i tak nie ma znaczenia. Napewno nie skasujesz luzu na tulejach hamulcami. Tak jak mówie. Na trzepaki i wyjdzie co jest wybite. Może być końcówka, może być wszystko.
Pozdro.
ZC
Podjedz kolego na trzepaki i za chwile wyjdzie gdzie masz ten luz. Masz naprawde ciemnego mechanika i dlatego pewnie nie pracuje juz w salonie z tego powodu. Ale to i tak nie ma znaczenia. Napewno nie skasujesz luzu na tulejach hamulcami. Tak jak mówie. Na trzepaki i wyjdzie co jest wybite. Może być końcówka, może być wszystko.
Pozdro.
ZC
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
byłem jakieś 2 tygodnie temu i nic nie wykazało diagnosta powiedział że wszystko w jak najlepszym porządkuZimny Chirurg pisze:Podjedz kolego na trzepaki i
a jeszcze jedno pytanie czy piastę powinno sie dokręcać na chama czy tak jak w przypadku łozyska że od końca i 1/3 obrotu popuscić bo w tej chwili mi dokręcił na maksa
a wiecie pojechałem z tym żeby nie było tak że ring mi się będzie krecił po piescie
[ Dodano: 24 Kwi 2010 22:18 ]
już sił brakuje każdy rozkłada ręce i mówi że na ciemno chyba będzie pokoleji wymieniać aż przestanie być luz
[ Dodano: 02 Maj 2010 14:18 ]
Ok to tak łożysko i piasta dokręcone drążek kierowniczy od strony kierowcy wiemieniony a luz dalej jest
[ Dodano: 10 Maj 2010 18:53 ]
a z jaka siła łożysko powinno być dokręcone ?
i dzisiaj na podniesionym aucie zauważyłem że koło nie kreci się swobodnie tylko blokuje
czy tam powinno być ??