Witajcie!
Pytam, bo jeszcze tego nie przerabiałem:
Co się dzieje, ze nie chowa mi się szyber pod dach? Uchyla się do góry i zamyka, ale przy przesunięciu przełącznika do tyłu szyber lekko opuszcza się tylko w dół i tak jakby się silniczek wyłączał... szyber nie chowa się pod dach.
Przez cały czas użytkowana golfa (4 lata) przy otwieraniu i zamykaniu szybra (szczególnie przy chowaniu pod dach) czuć było taki lekki zapach spalenizny gumy...
Podpowie ktoś gdzie dokładnie szukać przyczyny?
Czy może silniczek działa na podobnej zasadzie co silniczek wycieraczki tylnej, że są tak jakieś styki, które blokują/wyłączają silniczek?
szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
szukaj problemu w sykach, krotko mowiac ogranccznik otwierania szybra reaguje duzoooo za szybko , zara po lekkkim opuszczeniu a nie dopiero po tym jakie sie schowa w dachu.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Bednarus dzięki za link!
Punkcik poleciał.
Trochę działam w elektronice, także po zajrzeniu w płytkę powinienem widzieć co jest nie tak.
Na tą chwilę jeszcze nie zaglądałem do płytki szybra, ale po sprawdzeniu bezpieczników to ten nr 21 (7,5A) miałem spalony. Założyłem drugi 7,5A (wiem, powinien być 10A), ale szyber nie chowa się nadal oraz nie świeci lampka w podsufitówce.
Czy lampka w podsufitówce ma jakieś powiązania z chowaniem się szybra pod dach?
Punkcik poleciał.
Trochę działam w elektronice, także po zajrzeniu w płytkę powinienem widzieć co jest nie tak.
Na tą chwilę jeszcze nie zaglądałem do płytki szybra, ale po sprawdzeniu bezpieczników to ten nr 21 (7,5A) miałem spalony. Założyłem drugi 7,5A (wiem, powinien być 10A), ale szyber nie chowa się nadal oraz nie świeci lampka w podsufitówce.
Czy lampka w podsufitówce ma jakieś powiązania z chowaniem się szybra pod dach?