wydech olej w filtrze powietrza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » ndz kwie 18, 2010 18:10

Rutek11 pisze:Witam serdeczie
1.Mam pytanie jak zamontować rurę wydechu do kolektora wydechowego ?? w golfie MK II 1,8 RH z tego co widziałem są tam dwie takie wygięte blaszki któr to trzymają tylki jak je założyc skoro jest tam tak mało miejsca Prosze o poradę

ja też miałem ten problem i poradzili mi wbić jakiś metalowy klin w to. użyłem blachy chyba 4mm ściętej w trójkąt wbiłem tak żeby ten uchwyt troche sie rozgiął i żeby szło go z jakimś oporem wsadzić w te wgłębienia przy tłumiku. potem musisz jakoś kombinować zeby ten klin wybić a trzymać uchwyt żeby nie wyskoczył- ciężkie ale wykonalne.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 18, 2010 18:51

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=26929
ad 2 silnik stary i ma przedmuchy, jeśli poza tym nie sprawia kłopotu nie przejmuj sie, częściej zmieniaj filtr jeśli się zaoleja. Niewykluczone że z takimi przedmuchami przejedziesz 200 tys zanim remont bedzie konieczny, ale mozesz zmierzyć spręzanie dla jasnosci

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 19, 2010 09:46

Rutek11 pisze:To czyli jak zrobie głowicę to bedzie ok ??
nie ma żadnej gwarancji że będzie lepiej, bo przyczyna raczej nie jest głowica tylko przedmuchy na tłokach.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”