Panowie nie wiem co się stało..
Jadę sobie dziś jak zawsze.. dojeżdżam do skrzyżowania i hamuję silnikiem, skręcam oddaje gazu a tu brak mocy i szarpie ;/
Silnik 1,3 gaźnik instalacja gazowa półroczna.. 6000km na gazie..
Kable, świece, kopułka, palec wymienione zaraz po założeniu gazu i nie było problemu.
Dziś po odpięciu kabla od jednego cylindra nie zmienia się praca silnika, szarpie autem, czuć że nie pali na cylinder. Sprawdzone świece, kable i kopułka.. Boj się że to może być coś poważniejszego Jutro będzie sprawdzana kompresja silnika.
Co może być przyczyną? Proszę o wszelkie typy przy silniku gaźnikowym..
Nie chcę wchodzić w koszta z tym silnikiem bo planowałem zmianę auta na golfa GTI ;/
--------------------------------------------------------------------------------------------
Dziś sprawdzana była kompresja. O dziwo na trzecim cylindrze jest największa..
Na wykresie wyszło (nie zaczynało rysować od 0 ) na trzech cylindrach 9 a na tym jednym 11. Nie mam pojęcia co robić dalej.. Wymieniona została dziś uszczelka pod kolektorem ssącymi zero poprawy
Proszę o pomoc
Nie pali na trzeci cylinder
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
a iskra dochodzi do świecy przez ten kabel WN od trzeciego cylindra? Załóż jakąś dobrą świecę na przewód, dotknij ją do masy poprzez jakieś rękawiczki i niech ktoś przez chwilę przekręci rozrusznikiem, a Ty obserwuj czy jest iskra.Berkismk2 pisze:Dziś sprawdzana była kompresja. O dziwo na trzecim cylindrze jest największa..
Na wykresie wyszło (nie zaczynało rysować od 0 ) na trzech cylindrach 9 a na tym jednym 11. Nie mam pojęcia co robić dalej.. Wymieniona została dziś uszczelka pod kolektorem ssącymi zero poprawy
Być może masz walnięty kabel WN.