Problem z grzaniem świec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z grzaniem świec
Cześć mam taki problem mam TD 1.9 i dziś rano kiedy chciałem go odpalić to kontrolka do świec zamiast palić się jak zawsze zaczeła mrygać i niemogłem odpalić po zastosowaniu sprawdzonego sposobu czyli przystawiwenia płonącej szmaty przed kolektorem ssącym auto zapaliło bez problemu. Ale kontrolka od świec nadal mrygała a pasek od alternatora piszczał jakby było duże obciążenie (może świece grzały) po jakimś czasie kontrolka zgasła a pasek przestał piszczeć.
znaczy padla ci ktoras ze swiec zarowych i dlatego kontrolka tak sie swiecia ( mrygala )
a jak swiece grzaly to duzy pobor pradu i wtedy pasek sie mogl poslizgnac bo alternator stawia wiekszy opor
a i jak pasek sie wyslizgal to jego tez radze zmienic po potem sie wyslizga kolo alternatora i ono tez bedzie do wymiany i napnij wlasciwie pasek
i nie odpalaj na goraca szmate - szkoda wozu to nie koparka
pozdrawiam
a jak swiece grzaly to duzy pobor pradu i wtedy pasek sie mogl poslizgnac bo alternator stawia wiekszy opor
a i jak pasek sie wyslizgal to jego tez radze zmienic po potem sie wyslizga kolo alternatora i ono tez bedzie do wymiany i napnij wlasciwie pasek
i nie odpalaj na goraca szmate - szkoda wozu to nie koparka
pozdrawiam