pompa nawala ale która?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

pompa nawala ale która?

Post autor: matisim » ndz kwie 11, 2010 13:42

Witam.
od zakupu golfa mam problem z pompa paliwa- tak mi się wydaje. zima strasznie ciężko palil ale miałem małe pojęie o kr i wogóle to jakoś sie prze męczyłem.
Objawy są takie że po przekręceniu kluczyka raz słychać pompę raz nie, ale nie wiem którą pompę slychać, tą w zbiorniku czy tą na zewnętrzną? ta zewnętrzna jest dziwna na moje oko bo jak na pompę to nie dochodzą do niej żadne kabelki i myślałem że to filtr, czy jest ona napędzana przez tą w zbiorniku? bo troche tego nie rozumiem :)

teraz gasze golfa na benzynie i rano raz odpali od strzała czasem sie telepie na 500obr i powoli wzrosną do 1000 i już jest dobrze a raz trzeba dwa/trzy razy przekręcić kluczyk żeby paliwo dostał i wtedy chodzi. Występuje to tylko na zimnym pewnie ze względu na zapotrzebowanie paliwa :)

idzie jakoś sprawdzić co tu ma wine? czy stacyjka może? czasem jak przekręce kluczyk to blokuje sie na zapłonie i dalej już nie idzie i trzeba jeszcze raz cofnąc potem zapłon i dalej już ruszy...

a i czy jakby to była wina pompy w zbiorniku to czy pasuje od passata b3 2.0e??

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » ndz kwie 11, 2010 13:48

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=14966

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=205354 poczytaj obie lekturki

Ps = u Ciebie do sprawdzenia - na początek stacyjka... i jej łączenia.,
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 14:25 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » ndz kwie 11, 2010 14:28

Haki pisze:Ps = u Ciebie do sprawdzenia - na początek stacyjka... i jej łączenia.,
no tylko innych problemów nie ma z stacyjką typu nie kręci rozrusznik czy wszystko gaśnie... ale sprawdzić moge. pierw zapoznam sie z lekturą i posprawdzam co nie co.

[ Dodano: 17 Kwi 2010 13:44 ]
no i coś sie stało, nie zdążyłem nawet posprawdzać pompy i reszty. teraz pompa słychać ze sie włącza wiec działa (chyba) ale paliwa nie podaje do silnika, nawet w trakcie jazdy nie pociągnie nic a nic( paliwo w zbiorniku jest)

co mogło paść? jaki przekaźnik jest od pompy paliwa?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”