problem z kolem pasowym walu korbowego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
martin5000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem z kolem pasowym walu korbowego

Post autor: martin5000 » wt kwie 06, 2010 15:41

Witam!!!
Posiadam VW golfa MK2 z 1988r i zauważyłem problem gibającego się koła pasowego na wale i również chyba przez to ruszające koło jest również problem z Kołem pasowym pompy wodnej ponieważ ociera delikatnie o obudowę rozrządu. I właśnie nie wiem co robić bo jeden z mechaników powiedział mi abym wymienił tylko koło pasowe wału korbowego a drugi abym również wymienił koło zębate wału korbowego. Nie chce wyrzucać niepotrzebnie pieniędzy w błoto i prosze o wasze opinie w tej sprawie

Awatar użytkownika
Tomasz Bis
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Tomasz Bis » wt kwie 06, 2010 16:56

martin5000 pisze:abym również wymienił koło zębate wału korbowego.
To zależy w jakim stanie ono jest,wiąże się to z ustawieniem rozrządu. Koła pasowe możesz sobie wymienić sam mając odpowiednie klucze i zdolności manualne :grin: .Koło pasowe na wale trzyma się na czterech śrubach/na środku to śruba mocująca k...zębate roz... do wału/ wkręconych w koło zębate rozrządu.Koło pasowe wału pasuje tylko w jednej pozycji,pozycja inna niż prawidłowa powoduje bicie.Może ktoś przy wymianie rozrządu nie zwrócił na to uwagi.Uzupełnij profil bo nikt nie wie jaki Masz silnik .

Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
martin5000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: martin5000 » wt kwie 06, 2010 18:00

Posiadam silnik 1.6 benzyna 75PS

[ Dodano: 07 Kwi 2010 19:07 ]
Mam pytanie jaka jest cena koła pasowego wału korbowego i cena koła zębatego wału korbowego???????

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”