Polo 9N brak świateł mijania.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Polo 9N brak świateł mijania.
Na VAG-u zero błędów. Żarówki OK. Sprawdzałem miernikiem i brak napięcia na wtyczkach od żarówek. Przeciwmgielne, drogowe i postojówki działają. Bezpieczniki OK. Co jeszcze muszę sprawdzić??? Ogólnie Polo 9N z 1.9TDI to porażka bo ciężko gdziekolwiek ręce włożyć tak ciasno...
Przekaźnika tam nie ma .. przynajmniej z tego co kojarzę w MK4 TDI nie było ... więc pozostaje - sprawdzenie - bezpieczników - dokładnie
i sprawdzenie gniazd w których siedzą... albo jakieś zwarcie ... zobacz też włącznik światełek...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Drogowe działają jako zmiana czy tylko jako błyśnięcie? Jeżeli tylko jako błyśnięcie to padł włącznik świateł lub kostka stacyjki, a jak drogowe robią jako zmiana to mógł paść przełącznik zmiany świateł. Najlepiej zdjąć osłonę przełącznika zespolonego aby było dojście do dochodzących tam przewodów i pomierzyć miernikiem, lub jeszcze lepiej zwykłą kontrolką z żarówką. Jak masz schemat to już prawie dziecinna zabawa.Kris-THC pisze:Przeciwmgielne, drogowe i postojówki działają
JaroW
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Spoko jutro się pobawię. Auto 2004 rok a elektryka się sypie że szok w tych modelach. Co raz to coś nowego się urodzi. Coraz bardziej jestem przekonany że auta po roku 2000 są robione na ilość a nie na jakość, serwisowanie tych nowych nawet we własnym zakresie zabiera więcej czasu i pochłania więcej pieniędzy. Konstruktorzy robią auta tak aby czasami przeciętny majsterkowicz sam nie usunął usterki.
[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 23:09 ]
Siostra nie miała czasu żeby czekać aż ja zacznę dłubać i pojechała do elektryka. Naprawił włącznik zespolony i skasował stówkę także spoko. Mówił że to piąte Polo 9N które robił w przeciągu ostatnich 2 miesięcy z tą samą usterką. Temacik do zamknięcia, serdecznie dziękuję za trafne porady.
[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 23:09 ]
Siostra nie miała czasu żeby czekać aż ja zacznę dłubać i pojechała do elektryka. Naprawił włącznik zespolony i skasował stówkę także spoko. Mówił że to piąte Polo 9N które robił w przeciągu ostatnich 2 miesięcy z tą samą usterką. Temacik do zamknięcia, serdecznie dziękuję za trafne porady.