olej w ahf
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olej w ahf
witam jakie mogą być skutki jezeli mechanik wyssał z golf`a 4 1.9tdi tylko 2,5 oleju twierdząć że tylko tyle było a potem wlał tylko 2,5litra i mało tego jeszcze przelał - jeździłem tak około 2tyg i wkońcu oddesałem ok 0,8 litra:(
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
To czym on to odsysał, że tylko 2.5 l
Nie przelewaj silnika olejem bo to jest szkodliwe. Lepiej omijać takich fachowców, jak odessał tylko 2.5l to już mu się nie chciało odkręcić osłony i zobaczyć czy jest jeszcze coś w misce- wystarczy śrubę odkręcić.
Jak nie ma jakiś niepokojących objawów typu wycieki lub nadmierne spalanie oleju to będzie ok.

Jak nie ma jakiś niepokojących objawów typu wycieki lub nadmierne spalanie oleju to będzie ok.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
skutki raczej żadne...tyle że najwyżej cały olej nie został zmieniony
Nie masz pewności to wymień jeszcze raz 
piszesz że odessał tyle samo ile dolał i musiałeś spuścić 0.8l...czyli wychodzi że miałeś za wysoki poziom oleju przed wymianąkamilo22 pisze:wyssał z golf`a 4 1.9tdi tylko 2,5 oleju twierdząć że tylko tyle było a potem wlał tylko 2,5litra i mało tego jeszcze przelał - jeździłem tak około 2tyg i wkońcu oddesałem ok 0,8 litra:(

przed wymianą miałem tyle ile powinno być od wymiany do wymiany (w tym wypadku 12tys) i nic ani grama nie dolałem teraz od stycznia przejechałme ok 2-3tys i na bagnecie było ledwo ledwo na nim oleju, a dwa czasem jest tak że jak zapale to tak przykopci ze az gryzie i tak jakby przygasał aż to przegryzie, dziś znowu zimno silnik zapaliłem i patrze a tu kopci się jak nie wiem:/
a co do wymiany to odessał a potem mu kazałem z miski to wyleciało ok 0,5 litra z tym że podniósł auto żabą wiec musiał ollej się zlać:(
a co do wymiany to odessał a potem mu kazałem z miski to wyleciało ok 0,5 litra z tym że podniósł auto żabą wiec musiał ollej się zlać:(
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 16:43 przez kamilo22, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
sprawdzałem te grube węże i tam jest taki tylko lekki nalat oleju a od odmy do silnika to wiadomo że tam zawsze jest ciut wiecej na ściankach oleju, dodam że to nie zawsze tak przy kopci.
Ale jako tako po przejechaniu na takim miksie uszczelniaczą wszelkiego rodzaju nic się nie stanie?? a i dodam jeszcze ze jak silnik się nagrzeje tak do około 80stopni i sie odkręci korek od oleju to lekko się dymi (mozna to dymienie porównać tak jakby się dopiero co herbatę zalało )
Ale jako tako po przejechaniu na takim miksie uszczelniaczą wszelkiego rodzaju nic się nie stanie?? a i dodam jeszcze ze jak silnik się nagrzeje tak do około 80stopni i sie odkręci korek od oleju to lekko się dymi (mozna to dymienie porównać tak jakby się dopiero co herbatę zalało )
-
- Forum Master
Leci dym a raczej para bo olej ciepły i dlatego... gdyby na zimnym dym leciał przez korek to wtedy może być problem...
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 19:42 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.