Uniwersalne elektryczne szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- gregorek35
- Nowicjusz
Uniwersalne elektryczne szyby
Witam drodzy forumowicze. Mam pytanie, czy montował ktoś zestaw uniwersalny do otwierania szyb (allegro) do wersji 3D. Chodzi mi przede wszystkim o to czy ta przekładnia która sie nakłada na korbę zmieści się tam, czy po założeniu boczka nie będzie on odstawał. po za tym jak taki zestaw się sprawuje, czy jest awaryjny itp. Jeżeli ktos ma zdjęcia z montażu to bardzo bym prosił o zamieszczenie ich. Pozdrawiam.
Kumpel miał zamontowane te uniwersalne, co kręcą zamiast korbek w Mk3 1.8 GT 3d. Wolno się zasuwało ( brak mocy chyba) ale jakoś szło. Nic u niego nie odstawało, tylko miał nałożone jakieś plastikowe " kapturki " na ten bolec co został po korbkach ( obcinał go chyba trochę ).
Jak kupować teki "uniwersalny" zestaw to jakiś lepsiejszy, bo u tego kumpla pierwszy, najtańszy taki zestaw z allegro to już 2 dnia h..j trafił ( linka się zerwała czy jakoś tak ).
Coś koło 79zł dał ( wszystko tam było plastikowe ). Teraz ma jakiś droższy z metalowymi elementami. Co i jak, to nie zapytam go bo w wakacje wyjechał tym autem do anglii z dziewczyną.
Jak kupować teki "uniwersalny" zestaw to jakiś lepsiejszy, bo u tego kumpla pierwszy, najtańszy taki zestaw z allegro to już 2 dnia h..j trafił ( linka się zerwała czy jakoś tak ).
Coś koło 79zł dał ( wszystko tam było plastikowe ). Teraz ma jakiś droższy z metalowymi elementami. Co i jak, to nie zapytam go bo w wakacje wyjechał tym autem do anglii z dziewczyną.
Ja osobiście bym się nie bawił w uniwersalne. Ja mam za 60zł kompletny podnośnik z silniczkiem na przód. Czyli 2szt. za 120zł plus wiązki przewodów w drzwi i przyciski do otwierania szyb ( te w panel koło popielniczki co są do sterowania tylnymi szybami ) jakieś 150-160zł i przynajmniej porządnie zrobione, ale to są ceny jak dla mnie.
Po szrotach od 120zł nawet do 200zł to za 1 szt. podnośnika kompletnego z silniczkiem wołają.
Ja jak kupowałem auto to dla mnie musiało być wspomaganie i el.szyby przód, a reszta to dodatek: jak jest to jest, a jak by nie było to nie.
Ale trafiłem i mam 4x el. szyby, el. szyberdach ( w pełni sprawny ) i inne rzeczy, oprócz klimy i skóry ( GTi Edition i wolę to niż skórę
)
Pozdrawiam.
Po szrotach od 120zł nawet do 200zł to za 1 szt. podnośnika kompletnego z silniczkiem wołają.
Ja jak kupowałem auto to dla mnie musiało być wspomaganie i el.szyby przód, a reszta to dodatek: jak jest to jest, a jak by nie było to nie.
Ale trafiłem i mam 4x el. szyby, el. szyberdach ( w pełni sprawny ) i inne rzeczy, oprócz klimy i skóry ( GTi Edition i wolę to niż skórę

Pozdrawiam.