Druga runda rozrusznik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mati44
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Druga runda rozrusznik

Post autor: Mati44 » wt mar 30, 2010 18:38

Witam wszystkich wymieniłem dzisiaj w rozruszniku elektromagnes bo czasami zazębiał a czasami nie przy okazji wymieniłem też szczotko trzymacz i tu pojawił się problem za mocno dokręciłem śrubkę która trzyma ten zewnętrzny kapturek pod którym jest to zabezpieczenie i podkładka śrubki te są dwie trzymają też szczotko trzymacz ale przez za mocne dokręcenie zerwał się na jednej z nich gwint :grrr: druga jest ok i teraz mam pytanie co w najgorszym wypadku morzę się stać kiedy szczotko trzymacz i ten kapturek będzie na jednej tylko śrubce druga jest wkręcona ale ledwo co trzyma PozdraVWiam
Obrazek
Chodzi mi dokładnie o te śrubki zdjęcie zapożyczone z forum
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 18:45 przez Mati44, łącznie zmieniany 1 raz.

gracek1906
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: gracek1906 » wt mar 30, 2010 19:03

Najprościej lekko rozwiercić i nagwintować na większa śrubę i po kłopocie.

Mati44
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Mati44 » śr mar 31, 2010 18:17

W sumie można i tak ale wpadłem na inny pomysł dociąłem blachowkręt na odpowiednią długość i wkręciłem trzyma ok ale pojawił się problem przy odpalaniu rozrusznik wydaje bardzo głośny świszczący dźwięk co mogło mu się stać czy to możliwe że blachowkręt wkręcił się w obudowę a szczotko trzymacz dopchnął do wirnika

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”