Wbracje / drgania dzwigni zmiany biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
xxKOLOMBOxx
Użytkownik
Użytkownik

Wbracje / drgania dzwigni zmiany biegów

Post autor: xxKOLOMBOxx » pn mar 29, 2010 20:22

mam taki problem że podczas jazdy powyżej 2500 obrotów drży / wibruje mi lewarek nie ważne czy przyśpieszam czy hamuje silnikiem czy jadę z górki... powyżej 2500 obrotów po prostu drga. nie jest to jakieś skakanie tylko drganie tak jak telefonu gdy wibruje. jak położę rękę na lewarku nic nie drga.
co jest nie tak?

Obrazek

Awatar użytkownika
kornata_m
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kornata_m » pn mar 29, 2010 20:54

Weź kolego ściągnij sobie mieszek z dźwigni (tzn podwiń) i zerknij na taki pręt metalowy (leci wzdłuż auta) po nim chodzi lewarek zmiany biegów, ja miałem u siebie wyrobione plastikowe tulejki w dźwigni, które ślizgały się po nim, to może być to.
A jak nie to może któraś poduszka pod silnikiem lub skrzynią.
P.s. Ja jeszcze nie wymieniałem ich, ale mam zamiar w najbliższym czasie podjechać do ASO i zobaczyć czy mają te tulejki i wymienić.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xxKOLOMBOxx
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: xxKOLOMBOxx » wt mar 30, 2010 14:43

będę musiał na to popatrzyć... poduszki mi tu za bardzo nie pasują... bo wystarczy lekko dotknąć i nie drży a wydaje mi się że przy poduszkach nie było by tak łatwo zatrzymać drgań
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 14:44 przez xxKOLOMBOxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”