[MK2]Stukanie w tylnym zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
[MK2]Stukanie w tylnym zawieszeniu
Dzisiaj pojechałem na stację po paliwo i podczas jazdy słyszę jak coś tłucze z tyłu. Zdziwiłem się, bo wczoraj jeździłem i było wszystko ok. Samochód stał w nocy na mrozie to raz a dwa, że podczas jazdy na stację parę razy zaciągnąłem ręczny, bo wiadomo śniegu nasypało i można bokiem polecieć. Wracając ze stacji usłyszałem to tłuczenie dobiegające z tyłu. Przestraszyłem się trochę bo brzmi to tak jakby koło miało zaraz opuścić samochód. Wyszedłem z samochodu poruszałem tylnymi kołami i mają luzy. Jak ruszam kołem to słyszę trochę to pukanie.
Pytanie moje takie:
Czy to tuleje tylnej belki?? Bo z tematów jakie wyszukałem to właśnie one pojawiały się w odpowiedziach najczęściej
czy ta "jazda na ręcznym" mogła spowodować to stukanie??(żadnego uderzenia w krawężnik czy czegoś podobnego nie było)
Odpowiedzcie jak najszybciej bo jutro koło południa jadę to obadać na kanał.
Pozdrawiam
Pytanie moje takie:
Czy to tuleje tylnej belki?? Bo z tematów jakie wyszukałem to właśnie one pojawiały się w odpowiedziach najczęściej
czy ta "jazda na ręcznym" mogła spowodować to stukanie??(żadnego uderzenia w krawężnik czy czegoś podobnego nie było)
Odpowiedzcie jak najszybciej bo jutro koło południa jadę to obadać na kanał.
Pozdrawiam
-
- Forum Master
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Tłumik raczej nie bo gumy były wymieniane na nowe, ale sprawdze bo one lubią lecieć, ale mało prawdopodobne.
Zastanawiam się bardzo nad tymi tulejami belki tylnej albo czy czop się nie poluzował.
Mam nadzieję, że mi koło nie odpadnie jak będę jutro na kanał jechał.
Jeszcze mi przychodzi do głowy sprawdzić te sruby na górze amortyzatorów.
Zastanawiam się bardzo nad tymi tulejami belki tylnej albo czy czop się nie poluzował.
Mam nadzieję, że mi koło nie odpadnie jak będę jutro na kanał jechał.
Jeszcze mi przychodzi do głowy sprawdzić te sruby na górze amortyzatorów.
-
- Forum Master