2E kręci nie pali brak kontrolek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
2E kręci nie pali brak kontrolek
Chyba szukajka ześwirowała bo nic nie można znaleźć
Do rzeczy kolega ma problemy za zapaleniem autka, silnik 2E
po przekręceniu stacyjki brak kontrolek, działa dmuchawa, załącza się pompa paliwa i przekaźnik 18.
Wymieniliśmy kostkę stacyjki i dalej to samo, rozrusznik kręci, brak kontrolek na desce, działa dmuchawa, pompa paliwa.
POMOCY
Do rzeczy kolega ma problemy za zapaleniem autka, silnik 2E
po przekręceniu stacyjki brak kontrolek, działa dmuchawa, załącza się pompa paliwa i przekaźnik 18.
Wymieniliśmy kostkę stacyjki i dalej to samo, rozrusznik kręci, brak kontrolek na desce, działa dmuchawa, pompa paliwa.
POMOCY
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Skoro pompa paliwa pracuje - tor 15 jest w porządku.
Proponuję sprawdzenie bezpieczników 15, 16 i czy jest napięcie na styku 15 cewki zapłonowej.
Ale mam jakoweś podejrzenie na "antykradzieżowe odcięcie zasilania", raczej niefabryczne bo objawy są wówczas inne. W takim wypadku tylko pozostaje szukać niefabrycznych kabelków, połączeń czy izolacji marną taśmą.
Proponuję sprawdzenie bezpieczników 15, 16 i czy jest napięcie na styku 15 cewki zapłonowej.
Ale mam jakoweś podejrzenie na "antykradzieżowe odcięcie zasilania", raczej niefabryczne bo objawy są wówczas inne. W takim wypadku tylko pozostaje szukać niefabrycznych kabelków, połączeń czy izolacji marną taśmą.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Skrzynka bezpieczników - górny rząd - trzeci od lewej, ale... nie w każdej wersji silnikowej występuje! Np. w AEE - nie ma.
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 20:38 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.