Zmiana wydechu na lepsze brzmienie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana wydechu na lepsze brzmienie
Chcialbym lekko zmienic brzmienie wydechu i czy musze zmieniac caly koncowy tlumik czy wystarczy koncowke tlumika i czy dyfuzor koncowce mi cos da ?? Napiszcie jakiej firmy najlepiej. thx.
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2008 23:05 przez tomi_li, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Apropo tłumików , co sądzicie o tych sportowych tłumikach z Allegro, cena w miare około 240 zeta i wygląd tez niczego sobie.
Może ktos ma cosik takiego i mógłby sie pochwalić co nieco , zchecią łyknoł bym taki tłumiczek.
Może ktos ma cosik takiego i mógłby sie pochwalić co nieco , zchecią łyknoł bym taki tłumiczek.
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
ja w poprzednm aucie w kraku robiłem wydech cały od kolektora do konca, tylko tłumik koncowy był i kosztowło mnie to 250 zł, śmigało 2 lata i bez zadnych niespodzianek i awarii, do tego okrągła końcówka zawijana do srodka o średnicy 10 cm, to wszystko za 250zeta.
Co do głośności tłumika to weżcie pod uwage ze tłumik sie wypala i po jakimś czasie staje sie jeszcze głosniejszy niz nowy!
Co do głośności tłumika to weżcie pod uwage ze tłumik sie wypala i po jakimś czasie staje sie jeszcze głosniejszy niz nowy!
Mk3 GTI 16V ABF
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Spoko!tomi_li pisze:A co powiecie na cos takiego ?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=36156968
Nie wiem jak głośno chodzi ale mają atest Polskiego Instytutu Motoryzacji. Znana marka w Polsce.
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Nie rozumiem. Przecierz te tłumiki mają atest Polskiego Instytutu Motoryzacji i Niemieckiego TUV. Tak więc powinny spełniać norwy.Marek 81l pisze:Ja wrzuciłem sportówke i teraz kombinuje jak go wyciszyć bo drogówka mnie gania.Dobrze dobierz ten tłumik.Ja mam z Ultera.Nowy to ok 350PLN na giełdzie..Naprawde basowo chodzi.Pozdro...
A jaki to tłumik? (pojedynczy czy podwójny i jaka srednica?)
A może wywaliłeć środkowy tłumik i dlatego tak głośno chodzi?
A czy badali ci głośność czy na oko?
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
A jak z takim basowym tłumikiem na trasie ??? robie swoim mk2 na miesiac 1000 km i niechiałbym ogłuchnac podobno sa tłumiki ultera z regulacja głosnosci. Kolega kupił sobie koncowpke elipce z dyfuzorem i naprawde sluchac roznice wiec niemowcie ze dyfuzor jest nic niewart zalezy oczywisci jaki i za jaka cene:P