Witajcie!
Czy zamiast standardowej uszczelki pod miskę olejową mogę zastosować specjalny klej, który zastyga i robi się taki jak uszczelka? Kiedyś kupiłem taką tubkę szarego kleju VICTOR REINZ REINZOSIL, dałem chyba ok. 16 zł i nie wiem, czy mogę go stosować zamiast uszczelki pod miską.
Sprzedawca stosuje ten klej m. in. do uszczelnienia bocznego karteru przy motorze.
Proszę o info, czy może ktoś już tak praktykował i jak to się sprawdza?
specjalny klej zamiast uszczelki pod miską
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
specjalny klej zamiast uszczelki pod miską
Ostatnio zmieniony czw mar 25, 2010 19:40 przez prezesik25, łącznie zmieniany 2 razy.
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
prezesik25 pisze:Czy zamiast standardowej uszczelki pod miskę olejową mogę zastosować specjalny klej

Nie, nie możesz. Jakby uszczelki były niepotrzebne to by stosowano klej, a nie uszczelkę. Ten klej po zastygnięciu będzie sie kruszył po pewnym czasie, tak jak i silikon. I chlapanie olejem gwarantowane. Takie kleje to służą tj. i silikony do uzupełniania braków i nierówności, a nie zastępowania uszczelek. Masz też kleje, które, jak pisze producent, można stosować "zamiast spawania"... jakoś ich nikt nie stosuje zamiast spawania.
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pogrzebałem trochę w "szukajce" i...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =reinzosil
...a jednak ktoś to stosuje
Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =reinzosil
...a jednak ktoś to stosuje

Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam.