Witam.
Dzisiaj stałem się posiadaczem golfa IV.
Niestety mam mały problem z zamkiem centralnym (najprawdopodobniej) troche czytałem ale sensownej odpowiedzi na moje pytnie nie znalazłem.
A więc: Auto(3d) zamyka i otwiera drzwi kierowcy oraz klape tylna.
Problem jest z drzwiami pasażera. Rygielek się nie rusza.
Gdy wcisne go ręcznie, jest ok. Otwiera się gdy pociągne za klamke wewnętrzną.
Co zauważyłem:
Świecą się diody w obydwu drzwiach.
Buzzer przy właczonych światłach mijania działa gdy otworze drzwi (tylko kierowcy)
Nie pamietam dokładnie, ale chyba gdy otwieram drzwi to nie zapala się dioda na liczniku (ta która powinna sie zapalać gdy są otwarte drzwi).
Klamki mam zmieniane na chromowane najprawdopodobniej i nie ma w nich zamków...
Czy ktoś miał taki problem?
Wie ktoś ile może kosztować naprawa? Nie chce żeby mi jakiś elektryk zaśpiewał wysoką cene za jakiś badziew który bedzie warty duzo mniej.
Przypomniało mi się jeszcze że cały czas słychać klikanie kierunkowskazów, nie świeca one, ale słychać ich irytujący dziwęk od strony przycicku awaryjnych...
Problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z centralnym zamkiem
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 23:44 przez kudej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ale wciśnięcie rygla zamyka wszystkie drzwi i pociągnięcie klamki wszystkie otwiera...czy tylko te jedne drzwikudej pisze:Gdy wcisne go ręcznie, jest ok. Otwiera się gdy pociągne za klamke wewnętrzną.
?? dioda powinna być tylko w jednych drzwiach (kierowcy)kudej pisze:Świecą się diody w obydwu drzwiach.
prawidłowokudej pisze:Buzzer przy właczonych światłach mijania działa gdy otworze drzwi (tylko kierowcy)
nie każdy Golf ma taką opcję...może u Ciebie jej w ogóle nie makudej pisze:Nie pamietam dokładnie, ale chyba gdy otwieram drzwi to nie zapala się dioda na liczniku (ta która powinna sie zapalać gdy są otwarte drzwi).
zamki masz na pewno...ewentualnie wkładek nie masz ale wkładki nie mają tutaj znaczenia.kudej pisze:Klamki mam zmieniane na chromowane najprawdopodobniej i nie ma w nich zamków...
cały czas czyli ??kudej pisze:cały czas słychać klikanie kierunkowskazów, nie świeca one, ale słychać ich irytujący dziwęk od strony przycicku awaryjnych
Wcisniecie rygla zamyka tylko drzwi pasazera (rygiel od pasazera)Qto pisze:ale wciśnięcie rygla zamyka wszystkie drzwi i pociągnięcie klamki wszystkie otwiera...czy tylko te jedne drzwi
Wcisniecie rygla od kierowcy zamyka drzwi kierowcy i chyba klape.
Nie chodzi mi o diode przy ryglu tylko te lampki na dole drzwi?? dioda powinna być tylko w jednych drzwiach (kierowcy)

U mnie raczej jest... zauwazylem jeszcze ze gdy otworze auto, i sa otwarte drzwi i klapa to po chwili nawet przy otartych drzwiach auto sie zamyka... dziwne.Qto pisze:nie każdy Golf ma taką opcję...może u Ciebie jej w ogóle nie ma
Czyli jak odpale silnik wrzuce kierunek, lewy lub prawy, to potem cały czas słysze dzwiek migacza (nawet jak odskoczy, migacze nie swieca, jest sam dzwiek) Dzwiek nie jest płynny tylko tak jakby losowy raz kliknie 5 razy w ciagu 10 sekund a raz 10 razy...Qto pisze:cały czas czyli ??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
co do centralnego to pewnie mikrostyk http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090
kierunki...spróbuj podmienić włącznik awaryjek
kierunki...spróbuj podmienić włącznik awaryjek