łożysko przód ? Objawy ? Ryzyko ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
łożysko przód ? Objawy ? Ryzyko ?
Witam , byłem u mechanika dziś i powiedział ze mam rozwalone lozysko na przednim kole.
Jakie są tego objawy ? Od pewnego czasu na nierownosciach dobiega mi z pod maski cos takie jak grzechotka . Pozatym ciezko kierownica w prawo skręca . Mogą to być objawy tego ? I czy łożysko firmy FEBI za 70zł jest dobre , bo myslałem aby je kupic właśnie. Pozdrawiam i dzieki za odp ;]
Jakie są tego objawy ? Od pewnego czasu na nierownosciach dobiega mi z pod maski cos takie jak grzechotka . Pozatym ciezko kierownica w prawo skręca . Mogą to być objawy tego ? I czy łożysko firmy FEBI za 70zł jest dobre , bo myslałem aby je kupic właśnie. Pozdrawiam i dzieki za odp ;]
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 20:26 przez golfikdina, łącznie zmieniany 1 raz.
- zioleks
- Mały gagatek
- Kontakt:
Łożysko koła kiedy chce być zmienione to wydaje taki męczący dźwiek wycia, najbardziej w czasie skręcania tzn przejedź się troche szybciej i poskręcaj energicznie. Ja mam prawe do zmiany i najbardziej słychać je jak skręcam w lewo. Odnośnie cięzko działającej kierownicy z tego co wyczytałem tu na forum łożysko amortyzatora daje znać o sobie.
-
- Mały gagatek
nie wiem do konca wiem ze lozysko a pozatywał mi ten mechanik ze lozysko , otwozyl maske i w prawym rogu było takie kólko i to jest całe mocowanie koła z tego co wiem , i to mi poruszał na boki i powiedział ze tak nie moze byc to ma byc stabline w jendym miejscu i wysoko z porownaniu do drugiej strony wychodzi do góry jak koło dzwigne
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
czyli łożysko amortyzatora, objaw może być dokładnie tak jak piszesz, czyli wiekszy opór przy skręcie, i stuki przy wpadaniu w dziuręgolfikdina pisze:nie wiem do konca wiem ze lozysko a pozatywał mi ten mechanik ze lozysko , otwozyl maske i w prawym rogu było takie kólko i to jest całe mocowanie koła z tego co wiem , i to mi poruszał na boki i powiedział ze tak nie moze byc to ma byc stabline w jendym miejscu i wysoko z porownaniu do drugiej strony wychodzi do góry jak koło dzwigne
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 20:58 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek