Paląca się kontrolka poduszki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grizzly83

Paląca się kontrolka poduszki

Post autor: grizzly83 » śr mar 17, 2010 12:12

Witam
Jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka poduszki . Pojechałem na komputer i wyskoczył błąd poduszki bocznej kierowcy w oparciu siedzenia . Wykasowałem i problem na jakiś czas z głowy. Wczoraj zapaliła się ta sama kontrolka , podjechałem z autem , podczepiłem pod komputer i wyskoczył ten sam błąd + ciekawa informacja , że to standard w tych autach , że usterka pojawia się sporadycznie . Stwierdziłem , że ok i znowu wykasowałem błąd , lecz dziś zapaliła się ponownie :crazy:
Pytanie , co to może byc? czy może juz mieliście taki przypadek , wiem , że na to przypada wiele opcji uszkodzen lecz moze jakos szybko sie z nia uporaliscie ? Dodam , że sprawdzałem pod siedzeniem kostke dopinałem ją itp.

p.s przypomnę , że chodzi o poduszkę boczną w oparciu siedzenia kierowcy
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 12:13 przez grizzly83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jazz_Blue
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Jazz_Blue » śr mar 17, 2010 12:16

Też mi to czasem wyskoczy, ale bardzo sporadycznie raz na pół roku...
Nie szarp energicznie fotetelm jak przesuwasz, bo może wtedy rozłączać.

grizzly83

Post autor: grizzly83 » śr mar 17, 2010 12:19

Jazz_Blue pisze:Też mi to czasem wyskoczy, ale bardzo sporadycznie raz na pół roku...
Nie szarp energicznie fotetelm jak przesuwasz, bo może wtedy rozłączać.
No właśnie szarpnąłem fotelem i kontrolka się zaświeciła tylko teraz po zresetowaniu błędu nie chce zgasnąc
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 12:24 przez grizzly83, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
JMdesign
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JMdesign » śr mar 17, 2010 12:22

grizzly83, sprawdzałeś podłączenie?, może czasem w kostce nie łączyć.
ale faktycznie, też słyszałem że potrafi się zaświecić po mocniejszym szarpnięciu.
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 12:23 przez JMdesign, łącznie zmieniany 1 raz.

grizzly83

Post autor: grizzly83 » śr mar 17, 2010 12:24

JMdesign pisze:grizzly83, sprawdzałeś podłączenie?, może czasem w kostce nie łączyć.
ale faktycznie, też słyszałem że potrafi się zaświecić po mocniejszym szarpnięciu.
Ok , docisnę i sprawdze kostkę pod siedzeniem raz jeszcze i jadę wykasowac błąd zobaczymy jak pojdzie

Awatar użytkownika
Jazz_Blue
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Jazz_Blue » śr mar 17, 2010 12:26

A to myślałem, że sprawdzałeś, podociskaj wszystko i pokasuj błędy powinno być OK i ostrożnie jak przesuwasz, zrób sobie test jak Ci skasuje, poruszaj, żebyś nie wrócił do domu znowu z błędem :okej:

Awatar użytkownika
JMdesign
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JMdesign » śr mar 17, 2010 12:30

grizzly83, acha - i jak sprawdzisz połączenie, kostkę to zobacz też czy przewód nie jest zbyt mocno naciągnięty, jesli tak , to ułóż go w ten sposób żeby był bardziej luźny. Powodzenia!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”