wywalanie wody

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

wywalanie wody

Post autor: Vii » wt mar 16, 2010 23:50

A wiec zbierałem kumpla dzisiaj swoim autem wracajac z Warszawy miał taka sytuacje ze nagle, dosłownie nagle wyleciała mu wszystka woda ze zbiorniczka i wogole z układu.. Po zalaniu 5 litrów wody i jechaniu auto sie gotuje jak jasna cholera na 5L wody czy tam płynu idzie przejechać dosłownie 20 KM i znow pusto temp cisnie ponad 100 stopni.. Auto tego nie pali bo nie dymi zreszta uszczelka pod głowica jest ok. Co moze byc tego przyczyna? Nie drozny układ bo wczesniej coś z droznoscia nagrzewnicy etc miał problemy.. Czy winna moze być pompa wody ktora nie daje wody w obieg jak powinna? Termostat wyjety, dotykamy wezy twardeeee jak choleraaaa po zgnieceniu tak jakby coś sie ruszyło i wrocily do normy po chwili znowu twarde ble ble ble.. gdzie obstawiacie problem? woda jak na moje ucieka zbiorniczkiem, ok być moze korek nie tego, ale to nie wazne, wazne jest to czemu sie tak gotuje...
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 23:53 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » śr mar 17, 2010 00:02

to ze ucieka to jedna sprawa a to ze sie gotuje to druga.

Jak Ci ucieka sprawdz uszczelke korka , moze jest zwinieta i wywala wode. Sprawdz weze wszystkie po nagrzaniu 90stopni czy sa cieple. I na postoju sprawdz gdzie sie leje procz z korka

Wentylator sie załacza ?

To jest raczej normalne ze sie gotuje woda , zimna nie bedzie :grin:

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » śr mar 17, 2010 00:06

Młody90 pisze:To jest raczej normalne ze sie gotuje woda , zimna nie bedzie :grin:
To jest normalne ze w moment od ruszenia silnik osiaga temp ponad 100 stopni? Hmmm, nie wiedziałem :D
Młody90 pisze:to ze ucieka to jedna sprawa a to ze sie gotuje to druga.
To jest jedna sprawa dlatego ze ucieka jak sie zagotuje dopiero, wali woda zbiornikiem psssik i 5 L za moment nie ma...
Młody90 pisze:Jak Ci ucieka sprawdz uszczelke korka , moze jest zwinieta i wywala wode. Sprawdz weze wszystkie po nagrzaniu 90stopni czy sa cieple. I na postoju sprawdz gdzie sie leje procz z korka
są ciepłe bo wywalilismy termostat po to zeby sprawdzić czy czasem sie nie zacina.. I bez termostatu na duzym obiegu auto grzeje sie w moment o dziwo, wali korkiem i zbiorniczkiem to juz napisalem ale to mnie totalnie nie obchodzi, mnie obchodzi przyczyna grzania a raczej przegrzewania sie silnika bo gdzie zagotowana woda ucieka to ja wiem i to do zbawienia potrzebne nie jest.. pytam pod katem pompy ew braku droznosci
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 00:08 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » śr mar 17, 2010 00:07

Uszczelka pod glowica

Pekniety blok lub glowica

zawinieta uszczelka pod kolektorem ( watpliwe )

Uwalona pompa wody....

Zaczalbym od sprawdzenia pompy na poczatek

Sa tez preparaty do sprawdzania uszczelki

http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » śr mar 17, 2010 00:09

rakczek pisze:Uszczelka pod glowica

Pekniety blok lub glowica

zawinieta uszczelka pod kolektorem ( watpliwe )

Uwalona pompa wody....

Zaczalbym od sprawdzenia pompy na poczatek

Sa tez preparaty do sprawdzania uszczelki
Tez myslimy o pompie, a gdy bedzie nie ok to przez nia weze maja prawo być tak mega twarde?

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » śr mar 17, 2010 00:14

Vii pisze:Tez myslimy o pompie, a gdy bedzie nie ok to przez nia weze maja prawo być tak mega twarde
Jasne. Woda nie krazy tylko powiedzmy stoi w miejscu i gotuje sie.
Z moje doswiadczenia jest tak ze jak uwalona jest pompa to temp bardzo szybko wzrasta. Powiedzmy od 50 do 100 w ciagu 2 min na postoju

http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”