rozładowuje co jakiś czas aku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kamilo22
Mały gagatek
Mały gagatek

rozładowuje co jakiś czas aku

Post autor: kamilo22 » wt mar 16, 2010 15:35

witam borykam się z problemem juz chyba od ponad 2miesięcy:/ tak gdzieś raz na 2 tyg rozładowuje mi aku. Podpiąłem miernik i wyszło mi 0,5A czyli o wiele za duzo (czy mam podpięty alarm czy go wypne i tak mam tyle samo) jak równiez moge zamykac kluczykiem lub pilotem dodam tylko ze alarm jest dołożony. Zauważyłem również że jeżeli zamknę auto czy z pilota czy z kluczyka jest to samo dioda mi nie mruga tzn 1/1000 razy może się włączy, ale jeżeli bym np odpiął + czy - z aku na dosłownie moment (czyt. sciągnąć i założyć spowrotem) to napięcie na aku jest 0,03A czyli w normie i mruga dioda w drzwiach. Macie może jakieś pomysły dlaczego tak jest co jest nie tak. Dodam również ze jeżeli zamknę auto z pilota i mi się rozładuje aku to za żadne skarby auto nie idzie otworzyć bo zamek jest jakby zaryglowany:( znalazłem sposób jak otworzyć auto ale jeżeli stało by mi się to gdzieś w trasie albo gdzies pod sklepem to jestem umoczony bo nie otworze póki nie dostarczę mu prądu:(
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 21:32 przez kamilo22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt mar 16, 2010 16:21

Podowy mogą być również inne. musisz wypinać bezpieczniki i sprawdzac pobór. Odłącz caraudio jak jakieś masz oraz Cb-radio dla pewności.

kamilo22
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kamilo22 » wt mar 16, 2010 21:32

to sprawdziłem i ewidentnie coś z centralnym albo zamki albo może "silniczek od szyb"??

Awatar użytkownika
Jacek75
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
Silnik: CAXA
Kontakt:

Post autor: Jacek75 » wt mar 16, 2010 22:57

Alarm kompletnie zdemontowany? syrenka alarmu z własnym zasilaniem? - sprawdź stan własnego zasilania, czasem po paru latach zewrze.

TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”