problem z obrotami w MK4,PODEJRZANA SPRAWA,zobaczcie to FOTO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z obrotami w MK4,PODEJRZANA SPRAWA,zobaczcie to FOTO
Witam, moim problem sę spadające obroty podczas ruszania!
Silnik 1.6 SR AKL v8
Aby nie zadławić silnika musze przegazować przed puszczeniem sprzęgła bądz tez ruszać przy dużym gazie a im pod większą góre trzeba ruszać to jest gorzej, tak jakby brakowało mu paliwa w niższych zakresach otwarcia przepustnicy! Na luzie obroty stoją w miejscu i jest ok!
W związku tym wymieniłem przepustnice ale po paru kilometrach znów problem wrócił!
Zabrałem się więc za dolot i po odłączeniu przepływomierza po między nim a filtrem powietrza zauważyłem podejrzaną sprawe!
foto :
jak widać uwalona łopatka kierująca powietrze do przepływomierza,
co jest rzeczą dziwną bo zadna część juz tam nie wchodzi ani tez niema tam tak duzego cisnienia byłem u paru mechaników wcześniej, pruba naciągnięcia co myślicie?
na
I czy bedzie to miało wplyw w takim stopniu na te obroty?
pomóżcie drodzy koledzy!!!!
Silnik 1.6 SR AKL v8
Aby nie zadławić silnika musze przegazować przed puszczeniem sprzęgła bądz tez ruszać przy dużym gazie a im pod większą góre trzeba ruszać to jest gorzej, tak jakby brakowało mu paliwa w niższych zakresach otwarcia przepustnicy! Na luzie obroty stoją w miejscu i jest ok!
W związku tym wymieniłem przepustnice ale po paru kilometrach znów problem wrócił!
Zabrałem się więc za dolot i po odłączeniu przepływomierza po między nim a filtrem powietrza zauważyłem podejrzaną sprawe!
foto :
jak widać uwalona łopatka kierująca powietrze do przepływomierza,
co jest rzeczą dziwną bo zadna część juz tam nie wchodzi ani tez niema tam tak duzego cisnienia byłem u paru mechaników wcześniej, pruba naciągnięcia co myślicie?
na
I czy bedzie to miało wplyw w takim stopniu na te obroty?
pomóżcie drodzy koledzy!!!!
tom
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jakiś wpływ to ma na pewno, ale czy od razu taki duży...
Czy takie mulenie występuje tylko przy ruszaniu?? jeśli tak, to na twoim miejscu zajrzał bym do przepustnicy i koniecznie podpoił auto pod kompa..
Pewnie będzie błąd od wolnych obrotów i od sondy lambda... może też czujnik halla i egr.
Czy takie mulenie występuje tylko przy ruszaniu?? jeśli tak, to na twoim miejscu zajrzał bym do przepustnicy i koniecznie podpoił auto pod kompa..
Pewnie będzie błąd od wolnych obrotów i od sondy lambda... może też czujnik halla i egr.
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
-
- Nowicjusz
Tak, występuje o tylko przy ruszaniu, nawqet na prostce jak chce ruszyć na jałowym to auto czasem gaśnie!czasem jak auto sie toczy i wrzuce dwujke to tez spadną str nisko!Po podpięciu vaga nie było żadnych błędów, w przyszłym tygodniu jade podpiąc komputer ale w czasie jazdy zeby sprawdzić mase powietrza idącego przez przeplywke, podejrzewam ją ponieważ jej drut był mocno zabrudzony a przy 120 km/h zaczyna mulić auto??
Zastanawia mnie cel w jakim zostala ta łopatka uwalona bo nieoszukujmy sprawy, trzeba siły zeby to oderwac?A mysle w ten sposób nad tym bo jezdziłem swego czasu to takiego jednago magika na przeglądy!
Zastanawia mnie cel w jakim zostala ta łopatka uwalona bo nieoszukujmy sprawy, trzeba siły zeby to oderwac?A mysle w ten sposób nad tym bo jezdziłem swego czasu to takiego jednago magika na przeglądy!
tom
-
- Nowicjusz
Wcześniej tzn jakis rok temu tak sie nie działo, przez ten czas miałem inne problemy z autem i nie skupiałem sie na tym problemie, nauczyłem sie z tym jezdzi!Zaraz po kupnie auta pojawiło sie szarpanie i po wielu prubach u owego magika wyskoczyła skrzynia biegów!od tego czasu mniejwięcej był problewm z tymi obrotami!
tom
-
- Forum Master
- Kontakt:
przeplywka wini, a strzal jak masz to auto w LPG to bym sie nie zdziwil, chodz i na benzynce potrafi tez strzelic - jak jest zaplon na wczesny.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
czyli jezeli sie dopiero przy 120 włącza to na biegu jałowym przy ruszaniu te spadające obroty to nie jego wina?
[ Dodano: 15 Mar 2010 18:54 ]
a odnośnie tej urwanej łopatki, posiadam spawarke o plastiku, bedzie to bezpiecznie pracowało jezeli solidnie dorobie część i zespole?
[ Dodano: 21 Mar 2010 21:18 ]
Przepływka sprawdzona na vagu, wszystko z nia ok więc zabieram sie za obudowe filtra
[ Dodano: 15 Mar 2010 18:54 ]
a odnośnie tej urwanej łopatki, posiadam spawarke o plastiku, bedzie to bezpiecznie pracowało jezeli solidnie dorobie część i zespole?
[ Dodano: 21 Mar 2010 21:18 ]
Przepływka sprawdzona na vagu, wszystko z nia ok więc zabieram sie za obudowe filtra
tom