Gaźnik - jaki kupić??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kazimierz1265
Nowicjusz
Nowicjusz

Gaźnik - jaki kupić??

Post autor: kazimierz1265 » sob mar 13, 2010 00:01

Przede wszystkim chciałem się przywitać wszystkich użytkowników forum. Jest mi niezmiernie miło gościć na forum tak zacnego auta jakim jest VW GOLF.
OK do rzeczy:)
Szwagier posiada Golfa 2 z silnikiem benzynowym 1.6 i jest zmuszony kupić gaźnik. Wyczytałem, że jest kilka typów gaźników do tego silnika. Jak można stwierdzić jaki to jest konkretnie model silnika i jaki gaźnik tam podejdzie?? Czy gaźniki mają jakieś charakterystyczne różnice między sobą?? Jeżeli nie doszlibyśy do tego jaki to gaźnik to czy jesteście w stanie na podstawie zdjęć podpowiedzieć jaki to model?/
Z góry dziękuje
Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 13, 2010 00:12

Daj fotki. Gaźniki to na ogół Pierburg 2E2 o raz 2EE, inne są rzadkie. Oba awaryjne, ale pierwszy jest bez elektroniki przez to łatwoejszy w naprawie i regulacji. Zastąpić je można np gaźnikiem Weber. Szczegóły poda wyszukiwarka, jest o tym masa tematów. Fotki możesz dać, ale jak wpiszesz nazwy Pierburgów w Google to sam dostaniesz fotki i porównasz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » sob mar 13, 2010 01:35

Tu masz zestawienie gaźników pierburg, jak dasz fotke to się zobaczy czy 2e2 czy 2ee.

Obrazek

kazimierz1265
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kazimierz1265 » sob mar 13, 2010 01:40

Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź:) Jutro rano będziemy robić fotki i sprawdzać , która gadzina siedzi u niego:)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czarnyjakmurzyn
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: czarnyjakmurzyn » sob mar 13, 2010 21:04

Zastanawiam się właśnie nad zmianą swojego Pierburga na inny u tego człowieka: www.gaznik.pl

Z tego co słyszałem zamienia te nieszczęsne Pierburgi na Webery.

Nie wiem tylko czy warto zaryzykować... :helm:
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 21:05 przez czarnyjakmurzyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”