Rozrząd mk IV.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrząd mk IV.
Chciałbym zapytać co ile tys. kilometrów należy wymienić pasek rozrządu i co oprócz tego paska należy wyminić ewentualnie sprawdzić. Silnik 1.4 16v AXP.
Rzeczywiście bolek78 masz racje w tym silniku są dwa paski. Mały i duży.
Czy to czasem nie za mało te 60 tys. ?. Bo ja słyszałem, że co 90 tys. Zdaje się jest jedna rolka tzw. napinająca. Czyli trzeba jednak to wszystko wymieniać, tylko co z tym przebiegiem. To 60 tys. wydaje mi się, że troche za mało, ale mogę się mylić.
Czy to czasem nie za mało te 60 tys. ?. Bo ja słyszałem, że co 90 tys. Zdaje się jest jedna rolka tzw. napinająca. Czyli trzeba jednak to wszystko wymieniać, tylko co z tym przebiegiem. To 60 tys. wydaje mi się, że troche za mało, ale mogę się mylić.
Witam
Może to i mało, ale radziłbym wymienić. Kupilem golfika
z przebiegiem 69 kkm i jak to po kupnie pojechałem sobie rozrząd zmienić.
No i sie okazało, że co prawda pasek był w dobrym stanie, ale jedna z rolek prowadzących
była pęknięta. Mogłem sobie niezłego bigosu narobić jakbym nie zmienił
Wydatek nie duży, a spokojna głowa
Pozdrawiam
Może to i mało, ale radziłbym wymienić. Kupilem golfika
z przebiegiem 69 kkm i jak to po kupnie pojechałem sobie rozrząd zmienić.
No i sie okazało, że co prawda pasek był w dobrym stanie, ale jedna z rolek prowadzących
była pęknięta. Mogłem sobie niezłego bigosu narobić jakbym nie zmienił
Wydatek nie duży, a spokojna głowa
Pozdrawiam
Z tym bigosem to zgadza się Bartkedz. Pokrzywione w klawiaturze popychacze.
Na badanich technicznych powiedziano mi że coś grzechocze z boku i prawdopodobnie jest to rolka. Jak na razie się jeździ bo nie zostało to zdiagnozowane co tak grzechocze.
Tak czy siak jednak co 60 tys. i można się brać za wyminę paska.
Dziękuje bolek78 oraz Bartkedz.
Na badanich technicznych powiedziano mi że coś grzechocze z boku i prawdopodobnie jest to rolka. Jak na razie się jeździ bo nie zostało to zdiagnozowane co tak grzechocze.
Tak czy siak jednak co 60 tys. i można się brać za wyminę paska.
Dziękuje bolek78 oraz Bartkedz.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: