problem z domykaniem szyb z pilota
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z domykaniem szyb z pilota
Witam, mam problem w moim golfie mianowicie taki że gdy zamykam samochód z pilota wszystko jest ok ale gdy go otwieram zawsze uchyla się przednia szyba pasażera, różnie czasem o 1cm czasem o 5. Problem ten jest bardzo irytujący bo muszę cały czas zamykać szybę, Ostatnio zostawiłem go otwartego i deszcz zamoczył mi siedzenie. Co może być uszkodzone lub źle podłączone? jak to naprawić?
brak podpisu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
psioter5, trochę dziwna awaria, bo szyby mogą się uchalać po otwarciu z pilota ale tylko wówczas jeśli otwierasz w ciągu kilku sekund po zamknięciu, i to powinno się dziać ze wszystkimi szybami jednocześnie a nie tylko z jedną. Możliwe że moduł tej szyby padł, ale najpierw sprawdź czy wszystkie kable dochodzące do drzwi w osłonie gumowej są całe. Napisz jeszcze czy działa krańcówka drzwi lewych przednich, to znaczy czy zapala się lampka, oraz (ważne) czy po jakimś czasie od wyłączenia zapłonu - gdy na zamkniętym aucie szyby przestają działać z przycków w drziachach, to czy po otwarciu drzzwi zaczynają działać z przycisków ponownie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.