Jak to zrobić ? zderzak :)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Buyashaka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Jak to zrobić ? zderzak :)

Post autor: Buyashaka » wt mar 02, 2010 12:13

Witam :) W moim golfiku IV mam obnizone zawieszenie. Byla taka historia jak wyjezdalem spod domu (a bylo w cholrere blota i grunt sie obnizyl ale mniejsza o to) zderzak mi sie wysunal z zaczepow :/ :crazy: . I w zwiazku z tym mam zapytanie : Jak dobrze zderzak nalozyc ? Tak aby bylo jak przedtem :) Czy zdjac calkowicie zderzak i na nowo nalozyc (po odkrecac sruby?) ? Czy nie zdejmowac tylko na zatrzaski sprobowac wsadzic ? Ale powien szczerze ... z juz raz spadl mi z zatrzaskow i dobijalem z powrotem ... i po prostu chce aby sytuacja sie nie powtorzyla ...
Z gory dziekuje za wsazowki i podpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 12:34 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » wt mar 02, 2010 12:15

raczej lepiej popuść śruby bo w koncu połamiesz zatrzaski

Awatar użytkownika
Buyashaka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Buyashaka » wt mar 02, 2010 12:23

Do podpowiedzi kolegi pytanko ... Jak pozniej dobrze zalozyc ten zderzak ? Jak to ma wygladac ? :)
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 12:25 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yuri » wt mar 02, 2010 12:23

Spróbuj zdjąć w całości i popatrz na zaczepy czy są w porządku. Może, któryś jest wyrobiony czy coś.

P.s.
Buyashaka pisze:Witam :) W moim golfiku IV mam obnizone zawieszenie (w Polsce nikt tego by nie zrobil - glupota)
Obraziłeś kolego połowę forum ;).

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » wt mar 02, 2010 12:28

w mk4 nie miałem jeszcze takiej przypadłości ale w mk3 tak i myśle że jest podobnie poprostu trzeba go wsunąć równomiernie od przodu w kierunku tyłowi :grin: i potem te śruby zakręcić i :bigok: wuala

Awatar użytkownika
Buyashaka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Buyashaka » wt mar 02, 2010 12:29

Przepraszam ... nie chcialem nikogo urazic :) ... Po prostu kazdy wytyka mi ten "blad" ze kupilem ten samochod ( a wedlug mnie to nie jest blad, podoba mi sie to) ... ze gdzie w Polsce na tych parszywych drogach ... takie zawieszenie ? I tak mi sie powiedzialo :)

A tak poza tym dzieki za podpowiedzi :) Tak samo myslalem ale wolalem sie upewnic ... nie chcialem sprawiac sobie dodatkowej roboty ...
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 12:30 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » wt mar 02, 2010 12:29

Buyashaka pisze:w Polsce nikt tego by nie zrobil - glupota
jestem głupi :mlotek: tak jak połowa tego forum

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » wt mar 02, 2010 12:33

Buyashaka pisze:w Polsce nikt tego by nie zrobil - glupota
O słodka naiwności...

Kolego - zdejmij zderzak, popatrz dobrze w jakim stanie są miejsca na śruby - może trzeba będzie coś ponaprawiać przed kolejnym zakłądaniem, bo ja się na zderzaku zawiesiłem prawie, a jakoś mi nie odpadł

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » wt mar 02, 2010 12:34

od czoła zderzak trzyma 4 sruby, od gury tu przy zamku maski - 3 sruby no i kolki w nadkolach łatwo je uszkodzić wiec delikanie troche jest tego proponuje odlręcić tylko ten bok który ci wyskoczył aha te czołowe śruby są pod tą czaną listwą

Awatar użytkownika
Buyashaka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Buyashaka » wt mar 02, 2010 12:38

Zdjąć wiem jak :) Trzeba odchaczyc grill aby bylo dojscie do srub :) zdjecie z zatrzaskow to juz tylko formalnosc :D Ale jak dobrze go zalozyc ? :) W jaki sposob ?:)

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt mar 02, 2010 12:39

Buyashaka pisze: napisał/a:Witam :) W moim golfiku IV mam obnizone zawieszenie (w Polsce nikt tego by nie zrobil - glupota)
Hehe :-) Toś pojechał :-)
Buyashaka pisze:Byla taka historia jak wyjezdalem spod domu (a bylo w cholrere blota i grunt sie obnizyl ale mniejsza o to)
Jak się nie ma cywilizowanych dróg tylko polne to się CrossCountry kupuje :-)

Odkręć zderzak tak jak Ci ludzie piszą, zobaczy czy ślizgi w błotnikach i prowadnice w zderzaku masz całe i jeśli tak to zamontuj zderzak poprawnie, bo przy normalnej jeździe - nawet po błotnistej drodze - nie ma szans żeby "zdjąć" zderzak..

Co do demontażu zderzaka to w FAQ jest fotoporada kolegi Kulon, więc poszukaj i zrób to raz a porządnie..

[ Dodano: 02 Mar 2010 11:41 ]
Buyashaka pisze:Ale jak dobrze go zalozyc ? :) W jaki sposob ?:)
Wsunąć w ślizgacze na błotnikach i dokręcić.
Swój zderzak zdejmowałem i zakładałem już z 6 razy.
Na początku bałem się, że sam nie dam rady, ale finalnie w pojedynkę spokojnie można to zrobić..
Nasuwasz najpierw jeden ślizg, potem drugi i wsuwasz zderzak.. Ot, cała robota..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » wt mar 02, 2010 12:44

nie rozumiem mam ci to kredkami narysować :chytry:

Awatar użytkownika
Buyashaka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Buyashaka » wt mar 02, 2010 14:44

Dziekuje :) Kolega : Kamel :) LADNIE MI TO WYJASNIL JUZ WSZYSTKO WIEM :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”