Woda w aucie... dużo wody :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w aucie... dużo wody :(
Witam... Jako, że zima się skończyła a w Golfie dziwnie zaczęło pachnieć postanowiłem znaleźć przyczynę... Pierwsze co zrobiłem to podniosłem gumowe dywaniki i moim oczom ukazały się kałuże wody, która śmierdziała...
Powiedzcie mi, jak pozbyć się tej wody?
Kilka godzin temu zabrałem dywaniki gumowe do mycia a na wykładzinę położyłem kartony, niestety teraz byłem sprawdzić i nic a nic nie namokły a kałuże jak były tak i są
Bardzo proszę o jakieś konkretne porady.
Powiedzcie mi, jak pozbyć się tej wody?
Kilka godzin temu zabrałem dywaniki gumowe do mycia a na wykładzinę położyłem kartony, niestety teraz byłem sprawdzić i nic a nic nie namokły a kałuże jak były tak i są
Bardzo proszę o jakieś konkretne porady.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Woda powstała z roztopionego śniegu, który w dużych ilościach został naniesiony na butach... Wszystko było by cacy, gdyby te osoby, które tam siedziały nie miały owsików w pupie i nie kręciły nogami w ten sposób, że dywaniki się skręcą (woda jest u pasażera z przodu i z tyłu za kierowcą). Wtedy jak poprawiałem dywaniki to wody nie było (zamarzła?).
Czyli muszę wszystko wybebeszyć tak?
Wyciągnąć fotele, zdjąć wewnętrzne nakładki progów, tunel i wtedy wyjąć całą wykładzinę tak?
Czyli muszę wszystko wybebeszyć tak?
Wyciągnąć fotele, zdjąć wewnętrzne nakładki progów, tunel i wtedy wyjąć całą wykładzinę tak?
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 21:35 przez Freeq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
takFreeq pisze:Czyli muszę wszystko wybebeszyć tak?
...i na przyszłość wozić bardziej ogarniętych ludzi, takich co otrzepują buty przed wsiadaniem do auta:) Całkowicie wody nie da się uniknąć, ale kiedy trochę się pojawi to się pozbyć, i tak robić na bieżąco. Ja kilka razy tej zimy wylewałem wodę z dywaników i na szczęście mam suszę. Rok temu musiałem suszyć auto, ale akurat nie z powodu śniegu...
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
tak, tylko nie wiem czy będziesz mógł wyjąć każdy element tej maty bez rozkręcenia tunelu, zależy w ilu kawałkach masz te wygłuszenie.Freeq pisze:Czyli po zdjęciu nakładek dostanę się pod wykładzinę do wygłuszenia, tak?
tak bym zrobił póki zima nie minęła, a na wiosnę ładnie sobie to wysuszysz jak słoneczko wyjdzie, ale zrobisz jak uważaszFreeq pisze:Zbiorę wodę jakąś szmatką, wysuszę farelką wnętrze i będzie cacy tak
wojtas46,
Freeq pisze:Woda powstała z roztopionego śniegu, który w dużych ilościach został naniesiony na butach... Wszystko było by cacy, gdyby te osoby, które tam siedziały nie miały owsików w pupie i nie kręciły nogami w ten sposób, że dywaniki się skręcą (woda jest u pasażera z przodu i z tyłu za kierowcą). Wtedy jak poprawiałem dywaniki to wody nie było (zamarzła?).
Zrobię tak jak mi radzisz Dzięki i do zobaczenia na spocikuwojtas4589 pisze:ale zrobisz jak uważasz
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 21:53 przez Freeq, łącznie zmieniany 4 razy.