Lekki pisk podczas pusczania sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Lekki pisk podczas pusczania sprzęgła
Witam . W ciągu tygodni trzy razy usłyszałem lekki pisk podczas kiedy puszczałem sprzęgło po zmianie biegów było to najpierw na zmiane na 3 a potem 4. Czego to mogą byc objawy ??? narazie od środy nic nie sychac .
ja mam to samo chyba, czasmi przy ruszaniu cos mi popiskiwa, zadko ale czasmi cos takiego slysze, moze cos pompa od wspomagania szfankuje?? bo zrobilem dolewke plynu tego zielonego do VW a mialem przedtem jakis inny plyn tam wlany , zolty czy cos w tym rodzaju, kij wie czym to wlosi przedtem zalali, sie pomieszal i moze takie jaja tera sa....
druga sprawa to moze ten pasek popiskiwac zeczywiscie na tych rolkach, jak sie nazywa ten pasek? to nie pasek rozrzadu tylko ten na przodzie co go widac ...
druga sprawa to moze ten pasek popiskiwac zeczywiscie na tych rolkach, jak sie nazywa ten pasek? to nie pasek rozrzadu tylko ten na przodzie co go widac ...
-
- Użytkownik
Hmm faktycznie pamietam że latem słychać czasem takie chrootanie spod maski. I kiedys jak byłem na wymianie oleju to kumpel powiedział że to pewnie rolka napinacza. moze to i racja. bo słyszałem że od rolki napinacza moze też nie działać klima a mi właśnie się skopała więc może to właśsnie to. A cenowo jak wygląda taka naprawa??? może bym dał radę i w tygodniu by się to załatwiło juz
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
Tzn jak puszczam to sprzęgło to słyszę pisk po prawej stronie gdzieś. czyli tam znajduje się napinacz..... może to jednak prawda że się ślizga , dostaje więcej obrotów i pasek się poślizgnie i stąd ten pisk. Bo gdyby to była skrzynia to gdzieś w innym miejscu byłby ten pisk chyba co nie???
[ Dodano: 03 Mar 2010 21:50 ]
Czyli jak puszczam sprzęgło i dodaje gazu to nie może się np pasek na zuzytej rolce poślizgnąć i zapiszczeć????? jak wogóle sprawdzić skutecznie stan rolki , napinacza lub paska???
[ Dodano: 03 Mar 2010 21:50 ]
Czyli jak puszczam sprzęgło i dodaje gazu to nie może się np pasek na zuzytej rolce poślizgnąć i zapiszczeć????? jak wogóle sprawdzić skutecznie stan rolki , napinacza lub paska???