Witam. Posiadam Golfa z sinikiem AEX 1,4 '96r.
Mam problem z określeniem temp. ponieważ wskaźnik na pulpicie ani drgnie.
Dopiero jeżeli poruszam wtyczką przy czujniku temp. silnika, wskazuwka określa daną temperature ale po nie długim czasie znowu wraca do położenia 0 i nie wskazuje. Jeszcze zdarza się tak że wskazówka na pulpicie poruszy się tylko o jedna lub dwie kreski, poczym znowu opada.
Co może być przyczyną?
Jeżeli wskaźnik nie działa to czy włączy się wentylator?
Przy jakiej temp. powinien sie wlączyć wentylator? I czy może też być to wina termostatu?
Jak wymontować czujnik temp. silnika?
Problem z czujnikiem temp. silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Pytanie i odpowiedź. Kabelek może się przetarł, zaśniedziało coś.przemex85 pisze:Co może być przyczyną?
przemex85 pisze:Dopiero jeżeli poruszam wtyczką przy czujniku temp. silnika, wskazuwka określa daną temperature
Włączy się .przemex85 pisze:Jeżeli wskaźnik nie działa to czy włączy się wentylator?
Nie jestem pewien, ale chyba jest taka duża zawleczka. Wyciągasz ją i juz. Tylko płyn sie pewnie wyleje, więc na zimnym silniku koniecznie, może jakaś miska na płyn.przemex85 pisze:Ktoś się orientuje jak wciągnąc ten czujnik? Męczyłem się z nim i jestem w stanie nim tylko obracać. Domyślam sie że jest on montowany na zatrzask
- Paweł Marek
- V.I.P.
przemex85, nie masz na razie powodu wyjmować czujnika. Wyjmij mu wtyczkę i wyczyśćm spryskaj WD40 i obejrzyj dokładnie kable przy wtyczce czy nie przełamane. A żeby go wyjąć, to jest zawleczka od boku jak napisano wyżej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.