lewy zamek centralny nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
lewy zamek centralny nie działa
Witam jak naprawić zamek lewych drzwi bo muszę zamykać prawymi proszę o radę jak ściągnąć tapicerkę z drzwi.
Re: lewy zamek centralny nie działa
http://www.a1electric.com/golf.htmzyga.k1 pisze:Witam jak naprawić zamek lewych drzwi bo muszę zamykać prawymi proszę o radę jak ściągnąć tapicerkę z drzwi.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Paweł Marek
- V.I.P.
zyga.k1, opisz problem bo być może nie trzeba zdejmować tapicerki. Co się dzieje, kluczyk kręci i nie zamyka? Czy zamyka mechanicznie a elektrycznie nie?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zyga.k1, precyzyjniej opisz. Jeśli kluczyk kręci się wkoło i ne zamyka zamka MECHANICZNIE to pękło wiosełko klamki opisy naprawy na forum. Pytałem czy zamek w drzwiach kerowcy zamknie się mechanicznie kluczykiem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli mechanizm zamka jest ok. pewnie zepsol sie zamek w klamce ale mechanizm w dzwiach powinem byc dobry skoro po wcisnieciu bolczyka chodzi wszystko dobrze. Wykrec klamke i zobacz czy "lopatka ktora wchodzi do dzwi nie jest ulamana. ja tak mialem i moglem sobie krecic. Nie wiem jak to nazwac ale jest to najbardziej wystajacy element na takim jakby przegubie ze sprezyny wygladajacy jak lopatka.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
nie wiem jak wyciagnac klamke odkreciłem tą śrubkę przy zamku i trochę wyszła tak że jak wsadziłem śrubokręt i przekręciłem wewnątrz tym plasikiem to drzwi się zamkły i otwarły wydaje mi się że taka płetewka przy klamce jest urwana i nie dosięga tego wycięcia.co trzeba jeszcze zrobić aby klamkę całkowicie wyjąć.
[ Dodano: 20 Lut 2010 12:16 ]
Karol 2010 czekam na radę jak wyciągnąć klamkę
[ Dodano: 20 Lut 2010 12:16 ]
Karol 2010 czekam na radę jak wyciągnąć klamkę