Po uszczelnienieniu silnika ( i tak nie jest dobrze szczelny, bo mam wycieki bardzo male ale mam) i wymianie paska rozrzadu zrobilem ok. 25 tys km.
Od ok. 2 tygodni zaczal sie dlawic, na wolnych obrotach nie mialem takich objawow,
zaś podczas jazdy mam na kazdym biegu i przy kazdej predkosci dlawienia.
Kiedys waz cisnieniowy byl pekniety, wtedy byly inne objawy, tak jakby swiece (nie mial kopa)
Jednak teraz nie mam problemow z predkoscia, nie oslabl, lecz po prostu krztusi sie( tak jakby brakowalo mu paliwa czasem)
?????????
Kopulka apar. zapl. swiece, przewody do swiec- po wymianie
okolo: 10 tys km.
Nie moge znalezc filtra paliwa,
Moze ktos podpowie gdzie szukac?
Czasem nie odpali, wiec mam knif od mechanika hihi:) (mlotkiem rozrusznik lekko stukne i juz odpala) - ten problem pojawia sie raz na jakies 2 miesiace. czy ma jakis zwiazek z dlawieniem sie?
to, co przeczytalem:
1. moze zasysac gdzies dodatkowe powietrze ( a jak to moge sprawdzic?)
2. przewody do wymiany ?
3. swiece do wymiany?
4. Kto mi mowił zby zrobić test komputerowy, ile to kosztuje? czy pomaga w diagnozie?
5. cewka? elektryka?
dodaje mu gazu, a on reaguje skokami, "szarpie" "krztusi sie" "dlawi sie"
[/b]
Passat 1.8 benzyna 1992r. "szarpie" "krztusi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeszcze tylko napisz na jakim paliwie jeżdzisz LPG czy PB
a filterek paliwa powinieneś znaleść pod autem po prawej stronie w okolicy zbiornika
jeżeli masz ten problem na LPG szukaj najlepiej przyczyny w układzie zapłonowym wszystko co sie z nim wiąże bo to najczęstszy powód w LPG
a filterek paliwa powinieneś znaleść pod autem po prawej stronie w okolicy zbiornika
jeżeli masz ten problem na LPG szukaj najlepiej przyczyny w układzie zapłonowym wszystko co sie z nim wiąże bo to najczęstszy powód w LPG
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
vw Passat benzyna bez gazu
Bez instal. gazowej ten Passat jest.
dzieki , jutro poszukam tego filterka...
Czesc
dzieki , jutro poszukam tego filterka...
Czesc